RMRKBL

Belangrijke lessen voor het uitzoeken van de juiste business coach

Business Coaching – wat is het?

Een businesscoach helpt ondernemers en professionals om op verschillende manieren te groeien. Ze ontvangen een vergoeding en werken vaak met vaste programma’s, aangevuld met persoonlijk advies en groeistrategieën om je inkomen te laten groeien, je carrière te versnellen of je business te laten groeien.

Als ik “business coach” zeg, dan heb je er vast een bepaald beeld bij. Ik denk dan aan van die motivatie goeroes in een hotel of conferentiezaal met van die goedkope koffie. Maar business coaching kan voor jouw business of carrière echt de beste investering ooit zijn.

Of je nu een expert bent en je worstelt met online adverteren of een ondernemer die onzeker is over de volgende stap. De juiste business coach kan je op jouw pad naar succes zetten.

Typ eens ‘Business Coach’ in bij Google. Je krijgt binnen 50 seconden ongeveer 1.120.000.000 resultaten. Alleen al in Nederland zijn er heel veel Business Coaches. We kunnen door de ‘businesscoaches’ het bos niet meer zien.

Hoe weet je nu welke business coach jou kan helpen? Waar moet je op letten?

Al een hele tijd werk ik met business coaches en life coaches en ik heb gaande weg belangrijke lessen geleerd. En vandaag deel ik deze lessen met je, zodat jij ook je vruchten daarvan kan plukken.

De eerste les is misschien wel de belangrijkste:

1. Kies niet een coach omdat hij je aangeraden is.

En deze les komt van een business coach, die natuurlijk ook aanbevelingen krijgt :-). Blind afgaan op het advies van een ander is niet altijd handig. Maar hoe kies je dan?

Check altijd je eigen gevoel.

Als iemand aan mij vraagt, wie zou jij adviseren? Dan zou ik eerst vragen ‘wat heb je nodig?’ Onze behoeften zijn namelijk allemaal verschillend. En de persoon waar ik naartoe ga, kan voor jou helemaal niet een juiste match zijn.

Het eerste wat je moet doen is kijken naar waar je business op dit moment is:

  • Wat is het inkomen dat je nu verdient?
  • In welke fase zit je nu met je business?
  • Ben je een starter of heb je meer gevorderde strategieën nodig?
  • Welke kennis ontbreekt er op dit moment om je business echt succesvol te maken?

Ik heb – net als jij waarschijnlijk – geïnvesteerd in coaches alleen maar omdat ze heel goed konden verkopen of omdat iemand anders met hem of haar werkte.
Maar eerlijk gezegd waren deze personen niet altijd in lijn met waar ik met mijn leven was of wat ik op dat moment nodig had om te leren.

Inventariseren voordat je gaat investeren!

Om te bepalen of een bepaalde coach bij je past, is het handig om te inventariseren waar je staat met je business. Waar wil je naartoe? En welke vaardigheden denk je nodig te hebben om daar te komen.

Als jij een fysiek bedrijf hebt en je wilt dat zo houden, dan heb je er niks aan om coaching te krijgen van iemand die je helpt om een online business op te zetten. Of je bent een starter en je krijgt coaching met vergevorderde strategieën. Of je wilt fysieke 1-op-1 coaching en die coach geeft alleen maar online trainingen.

Krijg dus eerst helder waar je bent, waar je naar toe wilt en wat je nodig hebt, voordat je gaat investeren.

2. Stel vragen voor de perfecte match

De volgende stap is een gratis proef- of ontdekkingssessie met de potentiële coach om te zien of jullie een match zijn.

Stel goede vragen

Jij bent niet te koop. Jij hoeft dus geen moeite te doen om jezelf aan de coach te verkopen. In feite moeten de coaches hun uiterste best doen om zichzelf aan jou te ‘verkopen’. Zodat jij de ultieme macht hebt om ‘nee’ of ‘ja’ te zeggen.

Hieronder deel ik wat vragen die ik aan mijn potentiële coaches stel:

Wat is jouw business model?

Als jouw wens is om een online business te runnen, dan heb je er niet veel aan als de coach je adviseert om op elk evenement als spreker te gaan staan.

Zelf heb ik altijd al een succesvolle online business gewild, met een 24-urige werkweek. Voor mij is het belangrijk dat ik voldoende tijd over heb voor mijn gezin. Dus voor mij is online aanwezigheid zeer belangrijk.
Toch werd mij geadviseerd om er op uit te gaan. Om te gaan netwerken bij Open Coffee’s en om zoveel mogelijk te spreken op elk openbaar evenement in het land. Een grotere mismatch kon er niet zijn.

Het is dus echt ok om naar het business model en levensstijl van jouw potentiële coach te vragen.

Vraag bijvoorbeeld hoeveel uur ze per week werken en vraag naar hun business filosofie.

Is iemand die 100 uur per week werkt per definitie beter dan iemand die 15-20 uur per week werkt? Waarschijnlijk niet en kunnen ze allebei de gewenste resultaten leveren die jij zoekt.

Het vertelt je wel wat meer over hun waarde die ze op dat moment hebben. De één is misschien wel een workaholic. Of hij of zij heeft naast zijn business geen privéleven en stort zich daarom helemaal in zijn of haar business.

De ander heeft een gezin en vindt beide even belangrijk. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat hij of zij heel slim is in het outsourcen of automatiseren van bepaalde zaken. En ook van die kennis kan jij dan profiteren.

Het succes van jouw coach, kan letterlijk jouw weg verkorten

Een andere vraag die je kunt stellen is of hij of zij kinderen heeft. Hoewel je het niet zou denken, heeft dat een behoorlijke impact op de manier hoe ze ondernemen.

En dat kan van belang zijn voor jou als zelf kinderen hebt. Hoe fijn is het als je coach je begrijpt omdat je alle ballen probeert hoog te houden. En dat je je werk in kleine blokken op gezette tijden moet doen.

Het kan dus heel waardevol zijn om te weten hoe een coach zijn business succesvol heeft gemaakt en de levensstijl leeft waar jij van droomt.

Een andere belangrijke vraag is:

Wat is jouw coaching stijl?

Hoe coacht hij of zijn? Is het iemand die persoonlijke ervaringen deelt? Iemand die écht naar je luistert en doorvraagt in plaats van alleen vertelt wat je moet doen?

En dit is meer een persoonlijke kwestie.
Ik heb coaches gehad waar ik iedere week over de vloer kwam, met hoge energie wegging en vervolgens niet meer wist waar ik moest beginnen als ik thuis kwam. En tegen de tijd dat ik weer ging, was ik alweer vergeten waar het de vorige keer nu precies over ging.

Maar er zijn ook coaches die je 24/7 begeleiden en je hand vast houden bij elke stap die je maakt.

Kies dus de begeleiding die past bij jou, je business en je levensstijl.

Op dit moment heb ik een mentor, gespecialiseerd in businesscoaching en life coaching, die mij helpt in de vorm van online trainingen, online groepscoaching en e-mail support. De verantwoordelijkheid ligt dan bij mij en ik heb zelf in de hand hoe snel ik ga en wanneer ik de volgende training volg. De coaching houdt me scherp en ik leer van anderen. Het geeft me inzichten, waar ik zelf niet aan heb gedacht.

Het laatste wat je echt wilt weten is:

Wat zijn jouw werktijden?

Hoe vaak ik al niet heb ingeschreven voor een masterclasses, webinars of coachingsgesprekken om er achter te komen dat dit niet met matcht met mijn tijdsschema. Of ze bevinden zich in een andere tijdszone en geven hun trainingen op lokale tijden en is niet aan te passen aan mijn tijdszone.

Stel je eens voor dat je een coach hebt die tussen 18.00 uur en 20.00 uur een webinar geeft of coachingsgesprek doet. Waarschijnlijk begrijpt de coach dan niet dat je:

a) de hele dag al hebt gewerkt en blij bent als je met een bord eten op de bank kan ploffen;
b) of dat je kinderen hebt en tussen 18.00-20.00 uur het thuis spitsuur is, om iedereen te voorzien van eten, schoon gebadderd en met hun tanden gepoetst op bed hebt liggen, zodat je dan ook even kan relaxen;
c) maar ook dat je hersenen echt niet meer rond dat tijdstip in staat zijn om de aandacht vast te houden voor belangrijke zaken.

Het is dus super belangrijk om uit te vinden wat de werktijden van je coach zijn. Dat voorkomt dat je in bochten moet wringen om in het tijdsschema van jouw coach te passen.

Dat is ook de reden dat ik mijn klanten de mogelijkheid geef om in mijn agenda hun afspraken in te plannen. Niet alleen kunnen ze dan een moment uitkiezen wat voor hun werkt, maar ook ik weet dan zeker dat ze volledig gecommitteerd zijn om te werken aan hun uitdaging.

De kracht van scherpzinnigheid

Tot slot wil ik nog wat aanvullen. Het is echt oké als jij een weloverwogen keus maakt voor jouw business coach, dat is de kracht van scherpzinnigheid. Het is echt oké om ‘nee’ te zeggen, omdat hij of zij niet de juiste persoon op het juiste moment is.

Echt, het is heel makkelijk om te vallen voor die geweldige sales pitches of voor iemand die aantrekkelijk is. Ze kunnen echt de beste coach zijn voor een ander, maar wellicht niet de beste match voor jou.

En wil je weten of ik de juiste match ben voor jou? Lees dan meer over mij en mijn achtergrond op de pagina Over mij. Of kijk ook eens op mijn business coachingspagina Xpert Business School wat ik voor jou kan betekenen of laat mij dat vertellen in een gratis sessie.

Als laatste wil ik graag nog wat van jou horen in de reacties.
Welke lessen heb jij geleerd bij het uitzoeken van een businesscoach? Of als je er nog geen hebt, wat houdt je tegen? Ik lees het graag.

Alles in je leven komt je eenvoudig en in overvloed tegemoet! Just be REMARKABLE!

 

Signoff Ingrid

Word 3x Productiever | RMRKBL

Word 3x Productiever

Hoe zou het voor je zijn als jij ook binnen enkele minuten 3X productiever wordt?

Pling, je hebt een e-mail. Tring, tring, tring, je telefoon gaat. Je scrolt wat over je social media feeds. En als het dan 17.00 uur is, vraag jij jezelf af hoe de tijd zo snel kon gaan. Er zitten te weinig uren in een dag om de dingen te doen die jij moet doen.

Ik ben benieuwd wat jij met de tijd gaat doen, die je over hebt als je mijn strategieën toepast.

 

Meld je hieronder aan met jouw voornaam en e-mailadres en ik stuur je direct de link naar de videotraining.

Je bent binnen! Je ontvangt een e-mail binnen enkele minuten met de link naar de eerste video. Check ook je spambox.

CREËER EEN REMARKABLE LEVEN

Ben je er klaar voor om het leven te CREËREN en LEVEN, waar je altijd van hebt gedroomd? Vul hieronder het formulier in om samen met Ingrid te ontdekken welk persoonlijke of zakelijke ontwikkelingsprogramma het beste bij jou past.

You have Successfully Subscribed!

Wachtlijst Los Je Problemen Op

Wanneer jij verzekerd wilt zijn van een plek in deze training, reserveer dan NU alvast jouw plek op de wachtlijst. Voor deze LIVE training zijn slechts 25 plekken beschikbaar, dus niet iedereen kan meedoen. Daarom is er noodzakelijkerwijs een wachtlijst. En terwijl je wacht, ontvang jij iedere week interessante updates die je gelijk kunt toepassen én voorrang zodra de deuren weer opengaan. Je hoeft je alleen hieronder aan te melden en je hoort vanzelf van mij.

Yes, je staat nu op de wachtlijst!