Wat is Het Best Bewaarde Geheim om Mijn Twijfels en Negatieve Overtuigingen te Doorbreken Zodat Ik Mijn Droom Bereik?

Jij weet dit vast al wel, maar veel mensen weten niet dat twijfels en negatieve overtuigingen hen miljarden kilometers weg houdt om hun dromen te bereiken.

Wat als je die twijfels en negatieve overtuigingen kunt doorbreken door simpelweg de juiste vragen te stellen aan jouw brein?

En terwijl jij denkt aan jouw twijfels, die je tegenhouden om jouw droom te bereiken. Wil ik je vragen om je voor te stellen dat je jouw droom bereikt. Of dat nu is om je eigen business te starten. Werken met high-end klanten. Een betere relatie met je partner. Het vinden van de liefde van je leven. Of die overtollige 10 kilo af te vallen en een gezondere leefstijl te hebben.

Wat jouw droom ook is. Twijfels en negatieve overtuigingen zorgen ervoor dat je wordt tegengehouden om dat te bereiken waar jij het meest naar verlangd.

Zou het niet fantastisch zijn als jij verlost bent van die twijfels? Toen ik mijn business begon, was ik ook onzeker en had ik twijfels. “Ik ben niet goed genoeg, heb ik wel voldoende kennis en ervaring om iemand anders te trainen of coachen en wie zal mij als nieuwkomer nu geloven?”

Nog nooit had ik eerder andere ondernemers gecoacht. Toch coach ik nu ondernemers, zodat ze alle gebieden in hun leven – – inclusief hun business – – gigantisch verbeteren. Ja, ik had angst en twijfel of ik deskundig genoeg zou zijn op de gebieden waar ik weinig van wist. Maar weet je wat ik mij realiseerde?

Coachen gaat niet over jou. Coaching gaat niet over de coach. Coachen gaat over de klant en de manier waarop zij denken. Over hoe zij hun doelen en dromen benaderen. Dat heeft niets, noppes, nada te maken met jouw achtergrond.

Als je dieper gaat kijken naar waar die twijfels vandaan komen, dan merk je dat je ego eraan verbonden is.

“Wat als…ik dom overkom…ik het fout heb…een fout maak, die anderen kunnen zien.” Dat soort dingen. Maar is dit echt twijfel? Of is het meer een gedachte? Dit soort gedachtepatronen zaaien angst en twijfel. Ze beginnen altijd met “wat als…” + een negatieve uitdrukking. “Wat als deze klant het niet leuk vindt?” Of: “wat als ze mij beoordelen?” En wat dacht je van: “wat als ik faal?”

Het is een gedachtepatroon. Niet meer dan dat. Daag die uit door de vraag te stellen: “Is deze gedachte ondersteunend aan wie ik wil zijn en wat ik wil bereiken?” Nee? Wat is het ergste wat er zou gebeuren als je het doodeenvoudig laat gaan? Het helpt je immers niet verder.

Ben jij er klaar voor om jouw twijfels en negatieve overtuigingen te doorbreken?

Herinner je je nog waarom jij ooit voor jezelf begonnen bent? Je hebt een droom, een doel, een missie. Stel dat het jouw droom is om een 7-cijferige omzet te verdienen. Je hebt misschien ooit ergens gehoord om jouw doel positief te formuleren en te affirmeren. Je vertelt jezelf continue een verhaal, zoals: “ik ben de expert met een 7-cijferige omzet.” Geloof jij het?

Niet, want je hoort jezelf direct zeggen “ik ben niet zo goed als al die andere coaches in de wereld.” Snap je wat ik bedoel? Mijn twijfels hadden te maken met dat ik niet zo goed als anderen ben.

Maar heeft het te maken met het oude verhaal – het beeld wat je hebt van jezelf of met het nieuwe verhaal dat je wilt gaan vertellen?

Mijn verhaal gaat ver, ver terug in mijn jeugd. Of eigenlijk naar mijn middelbare schooltijd. Nooit was ik de top van de klas. Altijd de middenmoot. Niet omdat ik het niet kon. Ik voelde er niks voor. Het had niet mijn aandacht en daarom deed ik ook echt niet mijn best om boven het middelmatige uit te stijgen. Alleen waar ik passie voor had, zoals creatieve vakken en talen, daarin steeg ik boven mijn andere klasgenoten uit.

Maar weet je wat er is blijven hangen? Dat ik werd “afgerekend” op het middelmatig zijn. Het eeuwig compenseren van eindcijfers en net met de hakken over de sloot.

Nu je begint te zien welke kant dit op gaat, denk je dan dat deze overtuiging mij helpt om mijn droom te bereiken? Ontdek jouw belemmerende overtuiging en neutraliseer het. Tips lees je hier.

Waarom jij jouw droom nog niet hebt bereikt

Jouw overtuigingen zijn magisch. Wat jij gelooft, brengt je bij jouw droom. Jouw overtuigingen zijn als magische toverspreuken.

Dus hier heb ik een vraag voor jou: Jij hebt een droom. Wat zou jij dan nu moeten geloven? En niet alleen al bestaande overtuigingen die je al vooruit helpen. Maar welke nieuwe overtuigingen zijn noodzakelijk voor jou om te geloven, die je bij jouw droom brengen?

“Your beliefs become your thoughts,
Your thoughts become your words,
Your words become your actions,
Your actions become your habits,
Your habits become your values,
Your values become your destiny.”

– Mahatma Gandhi –

Ja, ik weet het. Het kan soms nog overweldigend zijn om direct te geloven in “ik ben de expert met een 7-cijferige omzet.” Neem dan domweg iets wat tussen je oude en nieuwe gewenste overtuiging in zit, zoals “het is mogelijk voor iemand zoals ik expert te zijn met een 7-cijferige omzet.”

Maar het kunnen ook overtuigingen zijn als “ik wil een impact op de wereld maken, dan zal ik eerst impact moeten creëren bij één persoon.” Of “als een ander het kan, dan kan ik het ook.”

Dit soort overtuigingen roepen en geen angst, maar enthousiasme op.

Als jij jouw beeld kan veranderen van angst naar enthousiasme, dan is jouw droom veel dichterbij.

Heb je gemerkt dat wat jij gelooft de brandstof is om je naar jouw bestemming te brengen? Jij kent nu het best bewaarde geheim om twijfels en overtuigingen te doorbreken.

Het bereiken van jouw dromen en doelen heeft puur te maken met hoe jij denkt, voelt en er naar handelt. Je kunt nog de beste tips, strategieën en kant-en-klare concepten aangereikt krijgen, die jouw business doen groeien.

Maar als het in jouw mind niet matcht, dan zijn die strategieën nog geen stuiver waard (uitdrukking voor 5 gulden cent, het Nederlandse betaalmiddel voor de Euro).

En als we het eind van dit artikel naderen, weet jij nu dat geen enkele droom of doel onbereikbaar is, als je de juiste toverspreuken kent om je daar te brengen.

Ik ben benieuwd…

wat jij in de comments vertelt over wat jij moet geloven om jouw droom te bereiken.

Zoals altijd, zeg ik: Live joyfully, love openly and make it matter. Just be RMRKBL!

Signoff Ingrid

Laatste berichten

Laat een bericht achter