RMRKBL

Simone Levie, wat heeft zij met mijn allergie te maken?

Herken je dat? Je ziet, hoort of ervaart iets over iemand, dat je merkt dat het iets in je triggert, het geeft je oncomfortabele gevoelens, maar je weet niet precies wat of waardoor het komt? Je wordt kriegel van ze. En het liefst ontwijk je ze en blijf je bij ze uit de buurt. Nou dat heb ik gehad met Simone Levie (business coach). Als ik iets van haar hoorde of zag, gingen letterlijk mijn nekharen overeind staan. Maar waarom hebben we dit?

Onze menselijke neiging is om de mensen die in onze allergie zitten links te laten liggen en er een oordeel over te vormen.

Het is net als dat jij bijvoorbeeld een allergie hebt voor noten. Ook al staat die pot pindakaas nog zo te glimmen in het schap tussen alle andere ontbijtproducten, je zorgt ervoor dat je zo ver mogelijk uit de buurt blijft en voor iets anders kiest.

Wat als de mensen die in je allergie zitten, je grootste leermeesters zijn?

Als een notenallergie een ‘foutje’ van je immuunsysteem is, wat wil jouw onderbewustzijn je dan duidelijk maken over je allergie voor bepaalde mensen?

Even voor de duidelijkheid, dit is niet een blog om andere business coaches, zoals Simone Levie te bashen en te trashen. Zo zit ik niet in elkaar. Ik heb respect voor Simone, de keuzes die zij maakt en voor de mensen die voor haar kiezen. Maar ik kan ook alvast vertellen dat dit blog ook niet gaat over hoe geweldig ik haar vind. Want ik zal bij haar niet een training of coaching aanschaffen, maar wel leert ze mij op een andere manier mezelf ontdekken.

Ook kan je nu ook al een mening over mij hebben gevormd of krijgen tijdens het lezen van dit blog. Dat is helemaal prima. En als het een mening is waarbij je irritatie voelt, dan nodig ik je juist uit om verder te lezen zodat je het voor je kan laten werken.

Het blog van vandaag gaat wel over waarom mensen iets in je triggeren en de reden dat bepaalde mensen zo in je allergie zitten. En wat je eraan kunt doen, zodat je meer vrijheid ervaart.

Iedereen doet het. Elk mens doet het, jij doet en ook ik doe het.

We hebben allemaal een mening. We vinden iets mooi of lelijk. We vinden iets goed of slecht. We vinden iemand helemaal geweldig. Of we vinden iemand helemaal niks.
We hebben geleerd om ons hele leven te creëren door oordelen, op die zeldzame momenten na. Maar geloof me of niet 99,9% van je leven, functioneer je vanuit oordelen.

Nu kan je gelijk denken: “Oh, ik ben zo slecht.” Of “oh, zo ben ik helemaal niet.”
Ook dat zijn weer oordelen.

Alle oordelen die we vormen, blokkeren ons om echt te ontvangen wat we willen. Als je uit je oordelen kan komen, geeft dat je zoveel meer vrijheid.

En vandaag wil ik je een mogelijkheid bieden om de oordelen die jij over een ander hebt, zo om te zetten dat je ze als ondernemer gaan helpen om je blinde vlekken op te sporen. Ik neem je mee in mijn verhaal. Over Simone Levie.

Simone Levie – mijn blinde vlek

Er zijn veel businesscoaches in Nederland. Ninke van der Leck, Eelco Smit, Veronique Prins, Bart van den Belt, Simone Levie en nog veel meer. Dagelijks zie ik van veel businesscoaches een advertentie of post in mijn social media voorbij komen. Vaak scroll ik er overheen en heb ik er weinig aandacht voor. Soms stop ik, dan kijk ik wat ze doen, like of deel ik de post. Ik geloof namelijk niet in concurrentie. Het zijn mijn collega’s, ik respecteer hen en geloof dat we allemaal willen bijdragen aan deze wereld om anderen te helpen.

Maar iedere keer als ik iets voorbij zag komen van Simone Levie, gingen de haren in mijn nek overeind staan. Tot nog niet zo lang geleden, zag ik af en toe wat voorbij komen en dan dacht ik “wat is dat toch…zodra ik haar zie, krijg ik oncomfortabele gevoelens.” Ik probeerde er weinig aandacht aan te besteden, klikte op het bericht om het te verbergen en ging gewoon weer verder.

Totdat ik in één week echt overal om me heen Simone Levie hoorde en zag. Ik zag dagelijks advertenties of posts, ondanks ik ze markeerde dat ze niet interessant voor mij waren. Vervolgens was ik bezig met research voor mijn business, BOEM…. weer Simone Levie in mijn vizier. Met als klap op de vuurpijl tijdens een lunch met een vriendin, begon zij zomaar over Simone Levie.

Ik realiseerde me dat ik niet zonder oordeel was over Simone. Ze zat heel erg in mijn allergie en ik kon mijn vinger er maar niet op leggen, wat het nu precies was.

Te veel van het goede

Wat was dat de reden van mijn allergie voor Simone? En tijdens het gesprek met mijn vriendin zei ik: “ik vind Simone nep.” Maar ik wist dat er meer aan de hand was. Het was niet de enige trigger voor mij om bij elk aanzien of horen al volledig in de kramp te schieten.

Ja, ik ben eerlijk, haar stijl van hoe zij onderneemt past duidelijk niet bij mij. Dat is ook helemaal prima, want niet iedereen kan je cup-of-tea zijn. En er zijn meer business coaches, waar ik nooit een training bij zal kopen en toch heb ik met deze coaches niet dezelfde oncomfortabele gevoelens als met Simone.

Wat is het dan wel?

Simone leeft te veel van het goede van mijn uitdaging!
Ondanks ik er niet aan denk ooit met haar te willen samenwerken, is ze toch op dit moment één van mijn grootste leermeesters.

Huh, wat?

Ik ga het je uitleggen.

Het begint allemaal bij de kernkwadrantentheorie van Daniel Ofman, waarbij stil wordt gestaan bij je kwaliteiten en je valkuilen. Een kwaliteit is uiteraard dat waar je goed in bent. Je excelleert hierin. Neem bijvoorbeeld realistisch als kwaliteit. Wanneer je teveel van het goede van de kwaliteit ‘realistisch’ hebt, dan beland je in je valkuil. Dat kan in dit voorbeeld cynisch zijn.

Het positief tegenovergestelde van je valkuil is je uitdaging; in het gebruikte voorbeeld zou dat ‘idealistisch’ zijn. Je allergie is dan het te veel van het goede van je uitdaging. In dit voorbeeld is dat ‘zweverig’ zijn. En de kwaliteit ‘realistisch’ is daar dan weer het positief tegenovergestelde van.

Hoe is Simone Levie dan mijn leermeester?

Ieder mens heeft zijn kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën. En mijn allergie met Simone heeft te maken met haar valkuil.

Door te onderzoeken wat mij precies zo aan haar irriteerde, welke karaktereigenschappen mij de oncomfortabele gevoelens geven, haalde ik naar boven waarop ik nog kan groeien.

Mijn allergieën met betrekking tot Simone waren dat ik haar onder andere opdringerig, middelmatig, arrogant, onbezonnen en niet authentiek vond.

Op al deze punten leeft zij het te veel van het goede van mijn uitdagingen. En een van deze uitdagingen stak met kop en schouders boven de andere uit, namelijk ‘meer van mezelf laten zien’.

Ik ben heel bescheiden en mijn uitdaging is mezelf en mijn business meer te profileren. En ik kan je vertellen, dat is zeker een behoorlijke uitdaging. Hoewel ik voor velen (vooral mensen die mij kennen) een open boek ben, laat ik in het openbaar niet snel het achterste van mijn tong zien. Waarom? Juist! De oordelen van een ander. Mijn behoefte is om door iedereen aardig te worden gevonden, waardoor ik mezelf op de achtergrond houd en niet te snel in de spotlight plaats.

Je begrijpt wel dat deze valkuil van mij niet echt heel erg handig is als je een groeiende business hebt. Mensen zullen toch iets van mij moeten zien, om te weten dat ik a) besta, b) veel te bieden heb om ze mee te helpen en c) of ik de juiste match ben die zij zoeken.

Het stappenplan om je allergie te overwinnen

Nu ik me bewust ben van wat mij triggerde bij Simone Levie, onderneem ik gericht stappen om aan mijn uitdaging te werken. Tada, en dit blog is het eerste resultaat, want ik deel met je wat er zoal bij mij speelt. En weet je wat…mijn gevoelens en oordelen zijn ook gelijk geneutraliseerd. Simone is voor mij nu niet meer dan een business coach net als alle anderen.

Hoe kan het beter dan dit worden?

Goed, wat vertellen jouw leermeesters?

Stap 1: spoor je blinde vlek op

Merk eens op als je de neiging voelt om iemand op zakelijk vlak te ontwijken. Of als iets van iemand je op een bepaalde manier irriteert. Of als je oordelen over iemand maakt (al dan niet hardop of in je hoofd). Dit zijn de triggers dat deze persoon in je allergie zit. De persoon is niet slecht, een bitch of een eikel. Deze persoon leeft alleen te veel van het goede van jouw uitdaging. Hij of zij schiet er in door.

Onderzoek dan wat je gedachten zijn over die persoon. Wat maakt dat die persoon gevoelens in je losmaakt? Wat doet of zegt hij wel of misschien juist niet?

Stap 2: de andere kant van de medaille

We hebben allemaal schaduwkanten en zonnige zijdes in ons karakter. Zodra je de schaduwkant hebt ontdekt, de allergie bij de ander, kan je de zonnige zijde ontdekken, de kwaliteit van de ander.

Jouw allergie heeft te maken met de valkuil van de ander. Het te veel van het goede van de kernkwaliteit van de ander. Wat kan of doet hij of zij goed? Waar is hij of zij in doorgeschoten?

Om je te helpen, vind je HIER een lijst van veelvoorkomende combinaties kernkwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen. Je kan deze gebruiken om vertrouwd te raken met kernkwadranten.

Stap 3: ontdek je uitdaging

Als je weet wat de valkuil is, wat is dan het positief tegenovergestelde daarvan? Dat is jouw uitdaging.

En de lijst kan je in het begin op weg helpen. Maar weet ook dat je innerlijk allang weet wat de uitdaging is. Stel jezelf gewoon de vraag: wat is mijn uitdaging bij de allergie die ik met persoon x heb?

Goed, ik ben nu ook benieuwd naar jouw uitdagingen. Heb je een allergie, maar weet je niet welke uitdaging erbij hoort? Deel jouw allergie met mij in de comments hieronder en met liefde en plezier help ik je jouw uitdaging te ontdekken.

Word 3x Productiever | RMRKBL

Word 3x Productiever

Hoe zou het voor je zijn als jij ook binnen enkele minuten 3X productiever wordt?

Pling, je hebt een e-mail. Tring, tring, tring, je telefoon gaat. Je scrolt wat over je social media feeds. En als het dan 17.00 uur is, vraag jij jezelf af hoe de tijd zo snel kon gaan. Er zitten te weinig uren in een dag om de dingen te doen die jij moet doen.

Ik ben benieuwd wat jij met de tijd gaat doen, die je over hebt als je mijn strategieën toepast.

 

Meld je hieronder aan met jouw voornaam en e-mailadres en ik stuur je direct de link naar de videotraining.

Je bent binnen! Je ontvangt een e-mail binnen enkele minuten met de link naar de eerste video. Check ook je spambox.

CREËER EEN REMARKABLE LEVEN

Ben je er klaar voor om het leven te CREËREN en LEVEN, waar je altijd van hebt gedroomd? Vul hieronder het formulier in om samen met Ingrid te ontdekken welk persoonlijke of zakelijke ontwikkelingsprogramma het beste bij jou past.

You have Successfully Subscribed!

Wachtlijst Los Je Problemen Op

Wanneer jij verzekerd wilt zijn van een plek in deze training, reserveer dan NU alvast jouw plek op de wachtlijst. Voor deze LIVE training zijn slechts 25 plekken beschikbaar, dus niet iedereen kan meedoen. Daarom is er noodzakelijkerwijs een wachtlijst. En terwijl je wacht, ontvang jij iedere week interessante updates die je gelijk kunt toepassen én voorrang zodra de deuren weer opengaan. Je hoeft je alleen hieronder aan te melden en je hoort vanzelf van mij.

Yes, je staat nu op de wachtlijst!