Persoonlijke Ontwikkeling

Wat is dat?

Wat is persoonlijke ontwikkeling?

Persoonlijke ontwikkeling wordt vaak gebruikt, maar zelden wordt uitgelegd wat ermee bedoeld wordt. Het gaat over dat jij de controle hebt, ongeacht wat er in je leven gebeurt of wat er op je pad verschijnt.

Het leven is voortdurend in beweging en verandert iedere dag. En gegarandeerd dat je te maken krijgt met verschillende omstandigheden, andere omgevingen en nieuwe rollen. Dat vraagt van jou om verandering, om je aan te passen aan die nieuwe situaties.

Persoonlijke ontwikkeling helpt je om makkelijker om te gaan met deze continu veranderende omstandigheden en uitdagingen. Het is een doorlopend proces van zelfontwikkeling in je werk of carrière, je persoonlijke leven, of zelfs op beide gebieden.

Het gaat over de touwtjes van jouw leven in handen te nemen. Om in plaats van af te wachten tot goede dingen op je pad komen, onderneem je zelf actie om ze te realiseren.

Waarom persoonlijke ontwikkeling?

Persoonlijke ontwikkeling zou één van de belangrijkste prioriteiten in jouw leven moeten zijn. Te vaak laten we het nog een beetje aan het toeval over. Maar als er gebieden in je leven zijn, wat je niet leuk vindt of niet goed voor je is, dan gaat een persoonlijke ontwikkelingsplan je helpen om het te verbeteren.

Als er iets in je leven is, waar je niet blij van wordt, dan heeft dat een grote impact op ALLE gebieden in je leven.

Want als je mentaal niet goed in je vel zit, is je gezondheid ook niet helemaal optimaal. Of als je emotioneel niet in balans bent, is het misschien lastig voor je om de liefde van je leven te vinden. Of als je in je carrière niet doet wat je graag zou willen doen, dan kan het best zijn dat je financieel daar ook niet de vruchten van plukt.

Waarom persoonlijke ontwikkeling | RMRKBL Online Academie

Persoonlijke ontwikkeling voorbeelden

Vaak merk je een bepaald gevoel – – een unheimisch gevoel van dat er iets ontbreekt in je leven, of dat er meer is. Of je hebt een langgekoesterde onvervulde droom wat je wilt verwezenlijken. Misschien heb je altijd al gedroomd van je eigen business starten, zoals ik. Of wil je een gezondere leefstijl. Maar misschien wil je zelfverzekerder zijn en nu eens afstappen op die persoon om een praatje mee te maken.

Ontwikkelen en werken aan jezelf kan dus op velen manieren. Belangrijk om te weten is dat persoonlijke ontwikkeling geen een rechtlijnig proces is. Het gaat met vallen en opstaan. Fouten maken is onvermijdelijk. Maar die heb je ook nodig omdat ze je dichterbij je dromen brengen.

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Met een persoonlijke ontwikkelingsplan ga je niet alleen aan de gebieden werken, waar je minder blij van wordt. Maar het helpt je ook om jouw sterkere punten ontwikkelen. Door je aandacht en focus te richten op datgeen waar jij goed in bent, om meesterschap te ontwikkelen, zorgt ervoor dat je er in uitblinkt. Als jij master wordt in de vaardigheden waar je goed in bent, dan benut je jouw volledig potentieel en bereik je maximale groei.

Als jij kiest om jouw vaardigheden te verbeteren, dan zet je automatisch de eerste stap om je zelfverzekerder te voelen. Zodra je een bepaald doel hebt bereikt, een nieuwe vaardigheid meester bent, of een bepaald gebied in je leven ontwikkeld, voel je je vanzelfsprekend beter over jezelf. Hoe meer je de gebieden in je leven ontwikkeld, waar je minder zelfverzekerd over voelt, hoe meer je jouw zelfvertrouwen een boost geeft.

Training voor persoonlijke ontwikkeling

Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling zijn er veel boeken, cursussen en trainingen te vinden. Om hetgeen wat je leert daadwerkelijk te integreren in je leven is voor veel mensen lastig.

Dat komt omdat de controle en de balans over je brein ontbreekt. We zijn vaak te druk om in ons hoofd. Het schiet er dan vaak bij in om dat wat we hebben geleerd toe te passen op ons leven.

Om ervoor te zorgen dat dit niet bij jou gebeurt, leer ik je in mijn persoonlijk ontwikkelingstrainingen via het Ultieme Meesterschap Model. Zodat je op een eenvoudige en structurele manier verandering aanbrengt in jouw leven.

Niet alleen is dit het startpunt van jouw persoonlijke ontwikkeling reis, maar je weet ook hoe je jouw volledig potentieel benut.

Meer weten? Bekijk mijn trainingsaanbod voor jouw persoonlijke ontwikkeling.