RMRKBL

Wie wil ook z’n leven drastisch verbeteren?
Gebruik deze 20 Persoonlijke Ontwikkeling Tips

Houd jij van groei? En ben je ook altijd op zoek naar manieren om je leven te verbeteren en de beste versie van jezelf te worden?

Dan lijk je veel op mij.

Persoonlijke ontwikkeling is namelijk echt mijn passie. Ongeveer 10 jaar geleden ontdekte ik mijn passie voor persoonlijke groei en om anderen te helpen ook hun potentieel volledig te benutten.

Weet je, mijn leven is niet bepaald over rozen gegaan. Misschien ken je mijn verhaal al en misschien ook niet. Maar mijn verhaal is kort gezegd een verhaal over het overwinnen van tegenslagen, obstakels en uitdagingen die het leven op mijn pad heeft gegooid.

Al kon ik destijds heus niet inzien dat dit uitdagingen waren. Ik vroeg me constant af “hoe kan mij dit gebeuren” en “waarom overkomt mij dit nu?”

Pas toen ik mezelf persoonlijk ging ontwikkelen, ontdekte ik dat ik zelf de regie over mijn leven heb. Dat ik, door mezelf te ontwikkelen, het meeste uit mijn leven kan halen.

Nu realiseer ik me…
doordat ik actief bezig ben met mijn eigen groei en anderen help groeien met mijn trainingen en coaching voor persoonlijke ontwikkeling
dat er nooit een eind komt aan de reis om jezelf te ontwikkelen.

Hoe meer ik groei, hoe meer ik mij realiseer dat er nog zoveel meer is wat ik niet weet en dat ik nog zoveel kan leren. Ook zullen er altijd dingen zijn die we willen veranderen of verbeteren aan onszelf.

Ons potentieel is oneindig en het is onmogelijk om het eindpunt in groei te bereiken.

Ik ben echt altijd op zoek naar manieren om mezelf te ontwikkelen. En ik heb voor jou deze 20 persoonlijke ontwikkeling tips, die je leven drastisch kunnen veranderen als je ze volledig integreert in je dagelijks leven.

Sommige tips zijn echt heel makkelijk en kun je gelijk toepassen. Andere tips vragen van je dat je bewust actie onderneemt en het consequent blijft doen.

1. Lees iedere dag een boek

Je weet vast al dat boeken een bron zijn van kennis en wijsheden, toch? Hoe meer boeken je leest, hoe meer je jouw brein en jezelf openstelt om nieuwe kennis tot je te nemen.

Maar je vraagt je misschien af welke boeken over persoonlijke ontwikkeling nu echte absolute must-reads zijn? De boeken, die ik heb gelezen en absolute aanraders vind om te groeien, zijn:

  • De 7 eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen Covey,
  • Een werkweek van 4 uur van Timothy Ferriss,
  • MindGym van Wouter de Jong,
  • Wie heeft mijn kaas gepikt van Dr. Spencer Johnson,
  • High Performance Habits van Brendon Burchard en
  • de absolute klassieker Think and Grow Rich van Napoleon Hill.

Als je iedere dag een boek leest, dan voed je jouw brein steeds meer en meer met nieuwe kennis.

2. Leer een nieuwe taal

Meestal als ik deze tip met anderen deel, vinden ze ‘m een beetje vreemd. Waarom zou het leren van een nieuwe taal je leven drastisch kunnen veranderen?

Het leren van een nieuwe taal is een echte mind-opening ervaring. Naast de gebruikelijke talen die ik op de middelbare school heb geleerd, zoals Engels, Duits, en Frans, spreek ik ook Japans en Spaans.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat men een verband heeft gevonden tussen iemands capaciteiten in hoeveel woorden hij kent, zijn complete woordenschat en het succes wat hij bereikt.

Kijk eens op YouTube, daar kun je al binnen 4 uur basis Japans leren.

3. Neem een nieuwe hobby

Ja, denk je, ik heb het al druk genoeg zeg. Waar haal ik de tijd vandaan voor een nieuwe hobby? Daar kom ik straks op terug bij tip #17.

Heb je nu hobby’s? En als er iets nieuws zou zijn wat je als hobby kunt gaan doen, wat is dat dan? Wil je misschien een nieuwe sport leren?

Een hobby kan actief of puur recreatief zijn. Dus je kunt voor je nieuwe hobby alles kiezen. Van golfen, tennis tot pottenbakken, websites ontwerpen of dansen. Mijn hobby’s zijn koken, bakken, website design, hypnose en tuinieren. Daarnaast ben ik bezig om te leren hoe ik zelf worst en kaas kan maken.

Iets nieuws leren, vraagt van jou om jezelf op verschillende aspecten te stretchen, emotioneel, mentaal en fysiek gebied.

Dat is persoonlijke ontwikkeling en dat betekent groei.

4. Volg een nieuwe training

Is er een training, cursus of opleiding die je al heel lang wilt volgen? Educatie in de vorm van een training is een geweldige manier om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen.

Het is niet noodzakelijk dat een langdurige training is – ook seminars of workshops geven je weer een nieuw perspectief op dingen.

Zelf volg ik nu een intensief jaarprogramma, maar zo volg ik ook korte workshops, die me soms net dat inzicht geeft, wat ik eerder niet had.

5. Creëer een inspiratie kamer

Kijk eens om je heen. Hoe ziet de kamer eruit waarin je je nu bevindt? Is het inspirerend?

Jouw omgeving is het meest belangrijk. Het zet namelijk de toon voor jouw gemoedstoestand. Als jij iedere dag in een inspirerende omgeving leeft, dan ben je zelf ook meer geïnspireerd.

Mijn kantoor aan huis is al een jaar in aanbouw. En tot die tijd, is de kleinste slaapkamer mijn tijdelijke werkkamer.

In het begin dacht ik nog dat het maar voor even zou zijn en ach weet je, ik zat ook regelmatig beneden aan de keukentafel te werken.

Alleen dat veranderde een paar maanden geleden, aan het begin van de corona crisis. Iedereen was thuis en noodgedwongen zat ik iedere dag in dat donkere, rommelige en ongezellige hol. Toen besloot ik dat het tijd was om de kamer te veranderen.

Het eindresultaat? Een kamer waar ik graag ben, waar ik me geïnspireerd voel en ervoor zorgt dat ik op mijn best ben.

6. Overwin je angsten

Waar ben jij bang voor? We hebben allemaal angsten. Angst voor spreken in het openbaar, angst om te falen, angst voor succes… En deze angsten houden ons vastgenageld op de plek waar we zijn en houden ons tegen om te groeien.

Maar wist je dat jouw angst eigenlijk een zegen is?

Jouw angsten laten je namelijk juist zien waar jij kunt groeien.

Ik zeg dan ook altijd: “Angst is een kompas voor groei.”

Als ik angst voor iets heb, dan staat dat voor iets waar ik aan moet werken. En door eraan te werken, groei ik.

Wil je jouw angst de baas zijn? Maak dan eens een lijst met waar jij bang voor bent en kijk eens hoe je die angst kunt overwinnen door je juist in die richting te ontwikkelen.

7. Skill-up – breng je vaardigheden naar een hoger level

Heb je ooit weleens een video game gespeeld? Ik wel. En het concept van een videospel is dat als je een level omhoog gaat, je meer ervaring krijgt en des te beter je erin wordt.

In het leven is dit niet anders. Skill-up en breng jouw vaardigheden dus naar een hoger niveau.

Als een online trainer ben ik constant bezig om mijn vaardigheden op video te verbeteren. Door iedere keer weer nieuwe video’s op te nemen.

Als een business marketeer ben ik continue mijn vaardigheden een level omhoog aan het brengen. Door zoveel mogelijk te analyseren en nieuwe dingen uit te testen.

Als coach verbeter ik mijn coachingsvaardigheden door alle mensen in mijn omgeving te coachen met mijn nieuwe tools, technieken of strategieën. Of ze nu willen of niet ;-).

Welke vaardigheid is voor jou belangrijk? Hoe kun je die vaardigheid een niveau omhoog brengen?

8. Creëer een ochtendroutine

Het hebben van ochtendroutine wordt door veel grote namen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling (Anthony Robbins, Brendon Burchard en andere persoonlijke ontwikkeling goeroes) beaamd.

Eerst geloofde ik niet dat dit echt een verschil zou maken, maar niets is minder waar. Iedere dag geniet ik meer, ben ik energieker en meer gefocust. Puur doordat ik een ochtendroutine heb gecreëerd, wat mijn brein activeert.

Ik sta vroeg op en neem eerst een koude douche, waarbij ik vragen stel om mijn brein in te stellen op de positieve dingen van die dag. Daarna lees ik een paar hoofdstukken uit een boek.

Vervolgens kijk ik in mijn agenda wat ik voor die dag heb gepland en loop alles met aandacht en intentie in mijn hoofd na. Ik visualiseer letterlijk wat me aan “taken” te doen staat. Om vervolgens productief en scherp aan de slag te gaan met wat er die dag gepland staat.

Hoe wil jij jouw ochtendroutine er uit laten zien, zodat je jouw dag met positieve intentie en vol energie begint?

9. Leer van mensen die je inspireren

Dit is de meest eenvoudige en snelle manier om te groeien. Denk eens aan die mensen wie jij bewondert. Mensen die jou inspireren. Deze mensen reflecteren namelijk eigenschappen, die jij zelf wilt hebben.

Welke eigenschappen en kwaliteiten hebben zij, die jij ook wilt hebben? En hoe kan je deze kwaliteiten ontwikkelen?

Misschien dan toch die training gaan volgen van tip #4?

10. Leer met negatieve en moeilijke mensen omgaan

Er zijn momenten wanneer er negatieve of moeilijke mensen in onze omgeving zijn en je kunt ze niet vermijden. Zoals je partner, familie, collega of iemand van jouw inner circle aan contacten.

Leer hoe je met ze om kunt gaan. En deze people management vaardigheid helpt je op weg, zodat je er nu en in de toekomst makkelijker mee om kunt gaan: Hoe kan ik omgaan met negatieve mensen?

11. Start een blog

Om andere mensen te kunnen helpen, zal je eerst zelf moeten doen wat je een ander leert, oftewel walk-your-own-talk. Zowel jij als anderen hebben bepaalde verwachtingen van jou, die je moet waarmaken.

Ik ben de beheerder en auteur van dit RMRKBL Online Magazine, waar ik mijn verhalen, mijn persoonlijke reis en inzichten deel over hoe je een REMARKABLE leven creëert. Mijn lezers kijken uit naar mijn artikelen over hoe zij zichzelf kunnen ontwikkelen. Wat mij weer aanmoedigt om mezelf te ontwikkelen. Zowel voor mezelf als voor jou.

12. Vind een mentor of coach

Ik ken geen snellere manier om jezelf te ontwikkelen dan samen te werken met iemand om jouw doelen en dromen te bereiken.

Veel van mijn klanten benaderen me om hen te coachen om hun dromen te bereiken. En zij hebben significant meer, sneller en beter resultaat, dan als ze alles alleen uit hadden moeten zoeken.

Als jij mij ook als mentor wilt, vul dan hier het aanvraagformulier in. De eerste sessie is gratis, dus je hebt niets te verliezen.

13. Begin een 30-dagen challenge

Wist je dat als je 30 dagen lang een nieuwe gewoonte, gedrag of vaardigheid iedere dag doet, dat het daarna automatisch in je systeem verankerd zit?

Geef jezelf een target om binnen 30 dagen iets te behalen. Het kan van alles zijn. Bijvoorbeeld 30 dagen geen koolhydraten meer eten, twee keer per dag mediteren, iedere dag een stuk van je boek schrijven, spreken voor grote groepen, stoppen met drinken/roken of welke verslaving dan ook.

Kies iets wat je altijd al hebt willen doen, maar niet hebt gedaan.

Zo heb ik 30 dagen MasterClasses gegeven om mijn trainingsvaardigheden te oefenen.

Ik daag je uit om in de komende 30 dagen jouw eigen 30-dagen challenge uit te werken. Onderneem actie, evalueer en behaal je doel!

14. Start een eigen business

Is er iets waar jij helemaal in op gaat? Waarbij de tijd voorbij vliegt als je ermee bezig bent? En waar je zo gepassioneerd over bent, dat je het liefst 24-uur per dag ermee bezig bent?

Waarom begin je dan niet je eigen (online) business?

Ondernemers ondergaan echt bij uitstek de meeste persoonlijke ontwikkeling. Het vraagt creativiteit, doorzettingsvermogen, ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het adopteren van een compleet nieuwe mindset.

Ik heb ruim 20 jaar in loondienst als marketing manager gewerkt en al veel persoonlijk ontwikkeling opleidingen en trainingen gevolgd, maar het meeste heb ik geleerd in de afgelopen 3 jaar als ondernemer.

Het doorbreken van blokkades, meer zelfvertrouwen ontwikkelen, nieuwe vaardigheden leren, leiderschap, doorzettingsvermogen en discipline.

Kortom, als jij op zoek bent naar de beste manier om jezelf te ontwikkelen, begin dan vandaag met jouw eigen business.

P.S.: Als je hulp kunt gebruiken met jouw online business bouwen, dan help ik je graag met mijn Xpert Business School. Zodat je een leven creëert met meer vrijheid, meer inkomen en meer flexibiliteit.

15. Neem een pauze

Werk jij hard? Eén van de dingen die het meest onderschat wordt, is het inlassen van rustmomenten.

Luister…
je kan niet blijven rijden in een auto, als het geen benzine meer in de tank heeft.

Het inplannen van pauzes voor jezelf is dus heel belangrijk. Niet alleen iedere week voor jezelf een moment blocken om wat voor jezelf te doen en je rust te pakken.

Nee, iedere dag. Neem iedere 50-60 minuten een pauze. Ga even een stukje wandelen, stretch je hele lichaam uit of spring even op een neer. Zorg er letterlijk voor dat je fysiek van houding verandert, zodat je weer meer zuurstof en energie tot je krijgt.

Dit helpt je productiviteit zelfs te verhogen. Wil je ook weten hoe je zelfs nog 3x productiever wordt? Klik hier en ik laat je graag zien welke strategieën ik hiervoor gebruik.

16. Creëer nieuwe gewoontes

Leer een paar nieuwe gewoontes aan, zoals een boek lezen (#1), een ochtendroutine creëren (#8), sporten, mediteren of iedere dag iets over persoonlijke ontwikkeling lezen.

Is er een andere gewoonte die je zou willen aanleren waardoor je leven drastisch verbetert?

17. Spendeer minder tijd aan afleidingen

Wist je dat we gemiddeld 2,5 uur per dag op social media doorbrengen? Dat is gemiddeld 6 jaar en 8 maanden van je leven dat je weggooit, door te scrollen over een tijdlijn.

Zoals ik al zei bij tip #3, je hebt tijd zat voor een nieuwe hobby of om jouw dromen te bereiken.

Ik heb eerlijk gezegd al meer dan een jaar niet over de tijdlijnen gescrold, tenzij het noodzakelijk was voor mijn business. Maar de tijd die ik er wel aan besteed, heeft altijd een intentie om er iets mee te bereiken en niet nutteloos te browsen.

Deze tijd kun je veel beter gebruiken voor andere activiteiten. Zie daarvoor de persoonlijke ontwikkeling tips over het verbeteren van je vaardigheden (#7) of een nieuwe training volgen (#4) of in die uren aan je eigen business werken (#14). Of wat het dan ook is wat jou helpt om dat in je leven te bereiken wat jij graag wilt.

18. Schrijf een brief aan je toekomstige zelf

Wie ben jij over 5 jaar? Ben je nog steeds dezelfde persoon? Anders? Welke doelen heb je dan bereikt? Hoe ziet je leven er dan uit?

Echt, dit is een tip die mij helemaal van mijn sokken heeft geblazen. Schrijf eens een brief aan je toekomstige zelf – 1 jaar vanaf nu is een goed begin – en doe ‘m in een envelop en plak ‘m dicht.

Zet vervolgens een alarm in je digitale agenda om over 1 jaar vanaf nu de envelop te openen. En begin dan te werken aan de persoon wie jij wilt zijn, die de brief open maakt.

19. Schrijf je eigen levenshandleiding

Jammer genoeg, hebben we bij onze geboorte geen handleiding meegekregen over hoe het leven werkt. Of in dat opzicht ook niet hoe jij werkt.

Het idee van je levenshandleiding maken ben ik 9 jaar geleden begonnen. Eigenlijk is het niet meer dan een boek wat de essentiële elementen bevat hoe jij het maximale uit jouw leven haalt.

Zoals jouw missie, jouw levensdoel wat je hier op aarde wilt vervullen, jouw waarden en doelen die je wilt bereiken. Even soort handleiding voor jouw leven.

Ik ben mijn levenshandleiding in 2011 begonnen en sinds die dag is het een cruciale factor voor mijn vooruitgang.

20. Committeer je aan jouw persoonlijke ontwikkeling

Ik kan je 10, 25 of 1.000 persoonlijke ontwikkeling tips geven om je leven te verbeteren, maar als jij niet de intentie hebt om je te committeren aan persoonlijke groei, dan maakt het helemaal niet uit wat ik überhaupt schrijf.

Niets dringt dan door. We zijn zelf verantwoordelijk voor ons leven en onze persoonlijke groei – niemand anders. Niet je ouders, je partner of ik.

Maak de keuze om je te committeren aan je persoonlijke groei en omarm jezelf, jouw ontwikkelingsreis en de verandering. Boost je groei door een paar van de bovenstaande tips te kiezen en ermee aan de slag te gaan.

Je ziet misschien niet direct het resultaat, maar ik beloof je dat zolang je er mee bezig blijft, dan zie je positieve veranderingen in jezelf en jouw leven.

Tot slot wil ik je heel graag uitnodigen om de koe bij de hoorns te vatten en maak vandaag nog de beslissing om ook deel te nemen aan de training die de persoonlijke en spirituele ontwikkeling van bij heel veel mensen in de lift brengt. Leer hoe je met een eeuwenoude en doeltreffende, maar o-zo simpele methode jouw conflicten en problemen oplost. De training Los Je Problemen Op is waardevol, waardevol, waardevol en voor slechts 27 euro leer je LIVE:

  • wat de vier simpele stappen van deze probleemoplossende methode zijn;
  • wat de achtergrond waarop de methode is gebaseerd en
  • hoe je het kunt toepassen in jouw dagelijkse leven.

Meeste mensen die in dezelfde situatie zitten als jij, hebben het gevoel dat ze deze training moeten doen om de controle terug te krijgen over hun leven en de blokkades te doorbreken. Zodat ze weer open staan voor goddelijke inspiratie. Jij toch ook?

Ingrid van Lith is de online business coach, life coach en trainer waar individuen, zelfstandig ondernemers, coaches en dienstverleners naar zoeken.

Haar missie is om individuen en bedrijven te empoweren om een significant verschil te maken in hun leven en dat van anderen.

Ze brengt een uniek en fris perspectief op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap, doordat zij haar kennis en ervaring vanuit online marketing, NLP (Neuro Linguïstisch Progammeren), Hypnose, Reiki, Ho’oponopono en High Performance met elkaar combineert.

Ingrid van Lith - jouw nieuwe business coach, life coach en trainer | RMRKBL
Word 3x Productiever | RMRKBL

Word 3x Productiever

Hoe zou het voor je zijn als jij ook binnen enkele minuten 3X productiever wordt?

Pling, je hebt een e-mail. Tring, tring, tring, je telefoon gaat. Je scrolt wat over je social media feeds. En als het dan 17.00 uur is, vraag jij jezelf af hoe de tijd zo snel kon gaan. Er zitten te weinig uren in een dag om de dingen te doen die jij moet doen.

Ik ben benieuwd wat jij met de tijd gaat doen, die je over hebt als je mijn strategieën toepast.

 

Meld je hieronder aan met jouw voornaam en e-mailadres en ik stuur je direct de link naar de videotraining.

Je bent binnen! Je ontvangt een e-mail binnen enkele minuten met de link naar de eerste video. Check ook je spambox.

CREËER EEN REMARKABLE LEVEN

Ben je er klaar voor om het leven te CREËREN en LEVEN, waar je altijd van hebt gedroomd? Vul hieronder het formulier in om samen met Ingrid te ontdekken welk persoonlijke of zakelijke ontwikkelingsprogramma het beste bij jou past.

You have Successfully Subscribed!

Wachtlijst Los Je Problemen Op

Wanneer jij verzekerd wilt zijn van een plek in deze training, reserveer dan NU alvast jouw plek op de wachtlijst. Voor deze LIVE training zijn slechts 25 plekken beschikbaar, dus niet iedereen kan meedoen. Daarom is er noodzakelijkerwijs een wachtlijst. En terwijl je wacht, ontvang jij iedere week interessante updates die je gelijk kunt toepassen én voorrang zodra de deuren weer opengaan. Je hoeft je alleen hieronder aan te melden en je hoort vanzelf van mij.

Yes, je staat nu op de wachtlijst!