RMRKBL

Als jij leegloopt, dan loopt je bedrijf ook leeg

Blijf jij constant maar bezig met je business? We leven in een digitaal tijdperk, wat ons niet helpt om ontspannen te ondernemen. Prachtig dat we zo veel en zo snel dingen kunnen doen. Maar het zorgt er ook voor dat we ons werk vaak mee naar huis nemen. Kijk jij nog wel eens even door je e-mail? Of nog even snel iets afmaken?

Ontspan! 

In de afgelopen weken heb ik je al twee tips gegeven om paniekondernemen te voorkomen. En hieronder nog een keer alle 10 tips op een rij:

 1. Laat even los;
 2. Welke kleur heeft jouw bril;
 3. Als jij leegloopt, dan loopt je bedrijf ook leeg;
 4. Schoenmaker blijf bij je leest;
 5. Zo schakel je concurrentie uit;
 6. Dit is waarom je business niet groeit;
 7. In 7 stappen innoveren;
 8. Welke pet zet jij vandaag op;
 9. Voel je potentie en ontwikkel je skills;
 10. Helderheid krijgen over de richting die je op wilt gaan.

Vandaag deel ik met je tip 3 hoe ontspannen kan ondernemen, want als jij leegloopt, dan loopt je bedrijf ook leeg

Iedereen heeft ontspanning nodig. Maar wist je dat je als ondernemer het meest vatbaar bent voor overbelasting? En toch nemen de meeste ondernemers alleen tijd voor ontspanning als ze tijd over hebben. Alleen wanneer heb je tijd over? Dat komt vrijwel nooit voor. Of toch wel?

Ontspannen ondernemen gaat om het nemen van persoonlijk leiderschap en werken met concrete targets. Daarnaast helpt een goede balans tussen werk en privé je om op lange termijn te blijven ondernemen. Ook blijken ondernemers die hieraan denken vaker succesvoller te zijn.

Toen ik besloot om als ondernemer verder te gaan, heb ik wel een aantal voorwaarden opgesteld:

 1. voldoende tijd voor ontspanning en mijn gezin
 2. maximaal een 24-urige werkweek
 3. alleen vanuit mijn genius-zone werken, met plezier en ontspannen ondernemen

Als je mijn verhaal kent, dan weet je dat bij mij jarenlang de balans tussen werk en privé ver te zoeken was. Ik werkte soms wel 80 uur per week en had nauwelijks een privéleven. Vanaf dat ik opstond tot ik naar bed ging was ik met mijn werk bezig. Dat was niet een leven wat ik lang wilde en kon volhouden. Ik leefde niet, maar werd geleefd. En door structuur aan te brengen, vanuit mijn passie te gaan ondernemen en regelmatig te ontspannen, wist ik mijn leven weer in balans te brengen. Het zorgde voor meer balans en dat ik ontspannen ging ondernemen.

Ontspan en herstel de balans

Block minimaal 2 avonden per week waarop je helemaal niet met je werk bezig bent. Dus ook geen mail checken. Echt geloof me, de wereld vergaat echt niet als je niet direct de e-mail leest of beantwoordt. Ga iets doen wat jou ontspant, waar je blij van wordt of waar je energie van krijgt. En zorg dat deze tijd heilig is, alsof je een afspraak hebt met je allerbeste vriendin of je belangrijkste klant. Die zeg je ook niet zomaar af.

Breng structuur aan in je werk

Brandjes blussen en dingen doen die direct een gevoel van bevrediging geven, daar zijn wij ondernemers goed in. Maar al heel snel ben je versnipperd bezig en hol je achter de feiten aan.
Wat doe jij als eerste als je werkdag begint en je computer aanzet? Ik gok dat je als eerste je mail checkt. En bij iedere pling, kijk je opnieuw naar je mail. En voordat je het weet ben je weer met zaken bezig die geen prioriteit hebben.

Wist je dat iedere keer dat we afgeleid zijn, we gemiddeld 15 minuten nodig hebben voordat we weer volledige focus hebben. Begin met time-batching, ofwel het bundelen van je tijd. Het verhoogt je productiviteit doordat je:

 • Je dagelijkse opstarttijd vermindert
 • Stopt met onnodige afleidingen
 • Focus enorm toeneemt

Hoe begin je met time-batching?

Deel al je dagelijkse activiteiten in naar blokken van tijd, zoals:

 1. E-mail: blokkeer tijdbundels in je agenda waarin je helemaal en alleen gefocust bent op je e-mail. Je zult merken dat je binnen 1 uur al je mail weggewerkt krijgt.
 2. Marketing: blokkeer een tijdbundel in je agenda, waarin je aan je marketingplan werkt. Al is het schrijven van je blogs of het bedenken van social media berichten/advertenties.
 3. Telefoongesprekken: bundel alle telefoontjes die moet doen in een tijdsblok.
 4. Social: stel ook een tijdsbundel in, waar je je sociale netwerken kan checken en te reageren i.p.v. de hele dag door over je tijdlijn te scrollen.
 5. Opdrachten: Het beste is om ook hier een vast tijdsblok voor te nemen en alle opdrachten of taken die bij een specifieke klant of project horen samen te bundelen. Dat kan betekenen dat je een hele dag met een klant of dat ene project bezig bent. Maar doordat je die tijd ervoor gereserveerd hebt, zorgt het er voor dat je niet vervalt in uitstelgedrag.
 6. Entertainment/fun: Plan aan het einde van je werkdag altijd leuke en plezierige dingen, zoals naar de film gaan of sporten, zodat het je motiveert om je werk af te maken.
 7. Schoonmaken: Doe al je taken voor het schoonmaken en huishouden slechts op een enkele dag in de week. Of huur een schoonmaakster in. Jouw tijd is heel kostbaar. In de tijd dat je schoonmaakster bezig is, kun jij aan je business werken.
 8. Boodschappen doen: Bespaar benzine, geld en energie door al je boodschappen op een dag te doen. Of bestel gewoon 1 keer per week online en laat het thuisbezorgen.
 9. Koken: Geen tijd om doordeweeks een gezonde maaltijd op tafel te zetten? Plan wat uurtjes op zondag in om meerdere maaltijden te maken voor de rest van de week.
 10. Denken: Plan twee uurtjes per dag in om ongestoord na te denken, te brainstormen of helderheid te krijgen.
 11. Lezen/leren: Breng alle persoonlijke ontwikkeling terug naar één of twee tijdsblokken per week.
 12. Business strategie planning: Zet een paar uur per week vast om strategie te plannen om meer klanten te werven of je volgende target te bereiken.

Doordat je met deze tijdsblokken werkt, scheelt het je al snel een paar uren per week, die je kun besteden voor en met jezelf. En dat is het meest waardevolle wat er is.

Werk vanuit je genius zone

In mijn online training heb ik een speciale module om jouw genius zone, het snijvlak van jouw passie en aangeboren talent, te vinden. Maar in de basis komt het erop neer dat je alleen maar de dingen doet, waar je echt waarde toevoegt.

Wil jij het liefst alles zelf doen? Denk je dat het geld scheelt als je het zelf doet?

In werkelijkheid kost het jou veel meer tijd, dan iemand die erin gespecialiseerd is. En dat kost je dus eigenlijk ook nog eens meer geld. Want in die tijd had jij kunnen werken en een klant kunnen helpen, waarvoor je betaald krijgt.

Doe de dingen waar jij goed in bent en waarin je waarde toevoegt. En de rest, besteed het uit. Het duurt soms even voordat je het effect ervan ziet, maar het gaat je absoluut meer omzet opleveren.

En ja, het kan soms een lastige stap zijn, dat was het voor mij ook. Het liefste doe ik alles zelf, want ik ben nogal perfectionistisch. Maar door alleen maar vanuit mijn genius zone te werken, levert mij echt het meest op.

Zo, met deze persoonlijke tips, win je veel tijd, naast dat je veel meer ontspannen onderneemt. Als jij nog meer tips hebt, die jou helpen met ontspannen ondernemen, en je wilt ze met mij delen. Laat dan een reactie achter in de comments hieronder.

Dit was tip 3 van 10 hoe je paniekondernemen kan voorkomen. Tip 4 “Schoenmaker blijf bij je leest” is vooral erg praktisch wanneer je de neiging hebt om constant van koers te veranderen.

Wil je op de hoogte blijven en een seintje krijgen als de tip beschikbaar komt?

Word dan RMRKBL Community lid en je krijgt van mij een e-mail, zodra de volgende tip online wordt gezet.

Je hoeft daar helemaal niks voor te doen, als je je hieronder aanmeldt voor mijn RMRKBL Community mailinglijst.

[mailpoet_form id=”3″]

Goed, ik wens je een magische dag toe en alles in je leven komt je eenvoudig en in overvloed tegemoet! Just be REMARKABLE!

 

Signoff Ingrid

Word 3x Productiever | RMRKBL

Word 3x Productiever

Hoe zou het voor je zijn als jij ook binnen enkele minuten 3X productiever wordt?

Pling, je hebt een e-mail. Tring, tring, tring, je telefoon gaat. Je scrolt wat over je social media feeds. En als het dan 17.00 uur is, vraag jij jezelf af hoe de tijd zo snel kon gaan. Er zitten te weinig uren in een dag om de dingen te doen die jij moet doen.

Ik ben benieuwd wat jij met de tijd gaat doen, die je over hebt als je mijn strategieën toepast.

 

Meld je hieronder aan met jouw voornaam en e-mailadres en ik stuur je direct de link naar de videotraining.

Je bent binnen! Je ontvangt een e-mail binnen enkele minuten met de link naar de eerste video. Check ook je spambox.

CREËER EEN REMARKABLE LEVEN

Ben je er klaar voor om het leven te CREËREN en LEVEN, waar je altijd van hebt gedroomd? Vul hieronder het formulier in om samen met Ingrid te ontdekken welk persoonlijke of zakelijke ontwikkelingsprogramma het beste bij jou past.

You have Successfully Subscribed!

Wachtlijst Los Je Problemen Op

Wanneer jij verzekerd wilt zijn van een plek in deze training, reserveer dan NU alvast jouw plek op de wachtlijst. Voor deze LIVE training zijn slechts 25 plekken beschikbaar, dus niet iedereen kan meedoen. Daarom is er noodzakelijkerwijs een wachtlijst. En terwijl je wacht, ontvang jij iedere week interessante updates die je gelijk kunt toepassen én voorrang zodra de deuren weer opengaan. Je hoeft je alleen hieronder aan te melden en je hoort vanzelf van mij.

Yes, je staat nu op de wachtlijst!