Neuro Linguïstisch Programmeren

Wat is dat?

Wat is neuro linguïstisch programmeren?

Neuro linguïstisch programmeren of in de volksmond ook vaak afgekort tot NLP. Neuro linguïstisch programmeren is een methodiek voor krachtige persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie.

NLP is erg krachtig en effectief. Het geeft je snel inzicht in de drijfveren en motivaties van ons handelen. Oftewel: “waarom doen we wat we doen en hoe kun je dat veranderen”.

Het uitgangspunt bij neuro linguïstisch programmeren is dat je leert hoe je je leven verbeterd en dat je geniet van de dingen in het dagelijks leven.

We zijn ons vaak niet bewust dat onze ervaringen en gebeurtenissen dit vermogen aantast. Dat een ingrijpende gebeurtenis invloed op je leven heeft, dat weten we vaak wel. Maar dat juist die ogenschijnlijke onbelangrijke gebeurtenissen van belang zijn. Onbewust hebben die namelijk een groot effect op je denken, doen en handelen.

Hoe werkt neuro linguïstisch programmeren?

Bij neuro linguïstisch programmeren draait het ten eerste om bewustwording. Hoe bewust ben jij nu wat er in je hoofd gebeurt, terwijl je dit leest? En wat de invloed is van die onbewuste processen in je hoofd?

De informatie die via jouw zintuigen binnenkomt, wordt eerst gefilterd door jouw unieke filters. Ze zijn uniek, omdat ze gebaseerd zijn op jouw ervaringen, overtuigingen, omgeving, cultuur en opvoeding. Nadat de informatie is gefilterd, wordt de overgebleven informatie omgezet in gedachten, gevoelens en gedrag. Jouw unieke gedachten, gevoelens en gedrag.

Nu begrijp je dat wat jij waarneemt via jouw zintuigen niet persé de waarheid is. Het is jouw unieke kijk op dingen. Met nlp leer je om op een andere manier naar ervaringen te kijken. Om overtuigingen te veranderen. Zodat je een structurele andere kijk op dingen krijgt. Je gaat anders denken, voelen en doen en die effecten zijn dan ook direct merkbaar.

NLP is dan ook een uiterst geschikte manier om met jezelf aan de slag te gaan, je persoonlijk te ontwikkelen en die resultaten bereiken wat jij graag wilt.

Neuro linguïstisch programmeren, wat is dat? | RMRKBL

Neuro linguïstisch programmeren in coaching

Bij veel coachingsprogramma’s word je verteld wat je moet doen. Het enige wat er niet wordt verteld is hoe je het moet doen.

NLP coaching is een vorm van coaching waarbij je snel en blijvend in je kracht wordt gezet. En dat is precies waar NLP coaching het verschil maakt. Ik vertel je niet wat je moet doen, maar ik help je jouw obstakels daadwerkelijk ongedaan te maken. Ook installeren we direct wat jij nodig hebt, zodat jij veel sneller en makkelijker jouw doel bereikt.

Hierdoor wordt verandering, groei en ontwikkeling niet alleen eenvoudig en leuk, maar ook blijvend.

Met nlp leer jij om het stuur van jouw leven weer terug in handen te nemen.

Het succes van neuro linguïstisch programmeren in de praktijk

Al zolang ik mij kan herinneren, ben ik gefascineerd door de neurowetenschap. Ik heb nlp opleidingen gevolgd en ben gecertificeerd NLP practitioner, NLP Master Practitioner en NLP Trainer. Aanvullend heb ik ook een opleiding in Ericksoniaanse hypnose gevolgd.

In al mijn life coaching als de business coaching programma’s, maak ik dan ook gebruik van NLP en hypnose. Daardoor help ik je door de obstakels heen te navigeren en geef je concrete handvatten, zodat je mentaal in topconditie bent en blijft. Je merkt direct resultaat en daarom wordt mijn coaching vaak ‘life-changing’ genoemd.

Welk gebied van je leven is nu het meest belangrijk om te verbeteren?