RMRKBL

Mindset – welke kleur heeft jouw bril?

Ben jij vooral bezig met wat je niet hebt, wat je niet kan, wat je niet wilt of wie je niet wilt zijn? Een essentieel onderdeel om te voorkomen dat je gaat paniekondernemen is je mindset. Of ook wel door welke kleur bril kijk jij?

Dit blog is Tip 2 van 10 om je te helpen hoe je paniekondernemen kan voorkomen. In tip 1 heb ik je uitgelegd dat succesvol ondernemen ook loslaten is. En hieronder staan alle 10 tips op een rij, die je van mij krijgt, zodat je dat niet vanuit paniek en angst je business gaat runnen.

 1. Laat even los;
 2. Welke kleur heeft jouw bril;
 3. Als jij leegloopt, dan loopt je bedrijf ook leeg;
 4. Schoenmaker blijf bij je leest;
 5. Zo schakel je concurrentie uit;
 6. Dit is waarom je business niet groeit;
 7. In 7 stappen innoveren;
 8. Welke pet zet jij vandaag op;
 9. Voel je potentie en ontwikkel je skills;
 10. Helderheid krijgen over de richting die je op wilt gaan.

Vandaag dus Tip 2 Mindset – welke kleur heeft jouw bril?

Mindset is niets meer dan een ander woord voor je denkpatroon. De manier waarop je naar jezelf, je vaardigheden, anderen en de wereld kijkt. En de manier waarop jij denkt, voelt of gedraagt, wordt voor een groot deel beïnvloed door jouw overtuigingen.

Overtuigingen zijn onderdeel van de menselijke programmering. We leiden ons leven op basis van wat we geloven. En wat we geloven, wat waar voor ons is, vormen onze overtuigingen.

Deze overtuigingen bouwen we allemaal door ons hele leven op. Sommige nemen we over van onze omgeving, zoals onze ouders, vrienden, leraren of andere rolmodellen. En anderen worden ontwikkeld door onze eigen ervaringen – zowel de leuke als de minder leuke. We nestelen deze overtuigingen vervolgens diep in ons onderbewuste en gebeurtenissen in ons leven interpreteren we dan op basis van deze overtuigingen. Hoewel je deze opvattingen echt gelooft, hoeven ze niet persé waarheid te zijn.

Ze vormen een soort filter, een bril, waardoor je naar de wereld kijkt en creëren letterlijk je ervaringen. Het is helemaal jouw waarheid. Maar of dat nu echt realistisch is?

Als je mindset wat negatief is ingesteld, dan zie je eerder problemen dan oplossingen. Je ervaart tegenslagen. Vaak ben je bang om iets nieuws uit te proberen. Je ziet geen andere mogelijkheden. En als het niet lukt, dan geef je op. Je overtuigingen belemmeren je om je target (doel) te behalen.

Ik was echt de koningin der overtuigingen. Al heel veel overtuigingen heb ik ontkracht en veranderd in wat mij meer energie geeft en die mij steunen in wat ik nu doe. Een aantal overtuigingen die ik had, en misschien dat jij er ook wel een aantal herkent, waren:

Ik…

 • Ben niet goed genoeg,
 • Ben het niet waard,
 • Kan nooit zo succesvol worden als…,
 • Kan dit of dat niet,
 • Ben er nog niet klaar voor,
 • Heb niet zoveel energie, vanwege mijn fibromyalgie en moet oppassen voor nog een burn-out,
 • Heb een gezin en dan is het onmogelijk om een succesvolle business te runnen.

Of misschien heb je overtuigingen rondom geld, zoals: “ik heb geen geld voor dit of dat…”, “ik kan me dat niet veroorloven”, “ik kan niet een hogere prijs vragen” of bepaalde angsten of welke overtuiging dan ook.

En geloof me of niet, iedereen heeft beperkende overtuigingen. Zelfs de mensen die zeggen dat ze ze niet hebben, hebben ze wel. Niemand is perfect. Ook ik ben echt niet perfect als het gaat om mijn mindset. Met iedere groeifase van mijn business, ontdek ik steeds weer nieuwe overtuigingen die mij belemmeren om mijn groeiplafond te doorbreken. Het gaat er om als ze je tegenhouden om te bereiken wat je wilt, wat je dan kiest om er aan te doen?

Want gelukkig staan overtuigingen niet vast en kun je ze veranderen. Vroeger waren we er allemaal heilig van overtuigd dat Sinterklaas bestond. Tot we op een dag te horen kregen dat (één van) onze ouders Sinterklaas was. Zonder enige moeite heb je de overtuiging van het bestaan van Sinterklaas los gelaten. En met belemmerende overtuigingen werkt het net zo. Ze zijn echt te veranderen als jij er zelf voor kiest om ze te veranderen.

Is het veranderen van overtuigingen makkelijk? Nou het is in ieder geval veel gemakkelijker dan vanaf nu alleen maar positief te gaan zitten denken. Positief denken of affirmeren zijn een leuke manieren om jezelf bezig te houden, alleen het probleem is dat deze enkel aan de oppervlakte van je bewustzijn werken. En voordat je het weet zit je zo weer terug in je oude denkpatroon.

Hoe kun je je mindset de upgrade geven die je nodig hebt?

Bewustwording dat je een belemmerende overtuiging hebt is al stap 1. Stap 2 is het denkpatroon met betrekking tot de overtuiging te onderbreken door de gedachte die je op dat moment hebt ter discussie te stellen. Daag je overtuiging eens uit door de volgende kritische vragen te stellen:

 • Is het echt waar?
 • Hoe weet je zo zeker dat dat zo is?
 • Kun je het bewijzen?
 • Waarom moet je dat?
 • Van wie moet je dat?
 • Hoe weet je dat je dat van hem of haar moet?
 • Is dat altijd zo?
 • Wat levert deze overtuiging je op?
 • Helpt deze overtuiging je bij het realiseren van je targets (doelen)?
 • Wat zou er gebeuren als je deze overtuiging niet meer zou hebben?

Daarna kan je de overtuiging nog veranderen, door de bril aan te passen en een nieuwe krachtgevende overtuiging daarvoor in de plaats terug te zetten.

En dat wil je ook, niet omdat ik het zeg, maar omdat je weet dat het zo is. Want het leven (en je business) is een groot avontuur. Jij bent het waard. Jij verdient het. Alles wat je nu om je heen ziet, heb jij gecreëerd, dus kies om daar verantwoordelijk voor te zijn. Omarm elke uitdaging en geloof dat je altijd een manier vindt om deze te overwinnen. Falen bestaat niet echt, het is alleen een andere uitkomst van wat je had verwacht. En jij kan het veranderen.

Heb jij een overtuiging die je belemmert in je dagelijks leven of in je business? Wil jij weer door een andere bril gaan kijken? En wil je voor eens en voor altijd af zijn van deze vervelende blokkade(s)?

In het kader van dat we in een compleet nieuw decennium zitten – 2020, wil ik je een prachtig cadeau* geven. Een must-have voor iedereen die een upgrade in zijn of haar leven kan gebruiken. De online Business & Wealth XP Training voor slechts €29,- per maand (excl. BTW)! Plus je krijgt van mij  een online 1-op-1 coachingsessie van 90 minuten er GRATIS bij.

Om deze GIGA aanbieding te bemachtigen, vraag ik je om het volgende te doen:
Deel in de comments hieronder waarom jij vindt dat jij dit nodig hebt. Waar worstel je mee? Of wat is jouw grootste uitdaging op dit moment in je leven of je business.

Tot zover tip 2 van 10 hoe je paniekondernemen kan voorkomen. Tip 3 “Als jij leegloopt, dan loopt je bedrijf ook leeg” is de volgende tip die ik met je ga delen en deze gaat je gegarandeerd helpen om ontspannen te ondernemen.

Alles in je leven komt je eenvoudig en in overvloed tegemoet! Just be REMARKABLE!

 

Signoff Ingrid

* Deze actie loopt zolang er plek beschikbaar is.

Word 3x Productiever | RMRKBL

Word 3x Productiever

Hoe zou het voor je zijn als jij ook binnen enkele minuten 3X productiever wordt?

Pling, je hebt een e-mail. Tring, tring, tring, je telefoon gaat. Je scrolt wat over je social media feeds. En als het dan 17.00 uur is, vraag jij jezelf af hoe de tijd zo snel kon gaan. Er zitten te weinig uren in een dag om de dingen te doen die jij moet doen.

Ik ben benieuwd wat jij met de tijd gaat doen, die je over hebt als je mijn strategieën toepast.

 

Meld je hieronder aan met jouw voornaam en e-mailadres en ik stuur je direct de link naar de videotraining.

Je bent binnen! Je ontvangt een e-mail binnen enkele minuten met de link naar de eerste video. Check ook je spambox.

CREËER EEN REMARKABLE LEVEN

Ben je er klaar voor om het leven te CREËREN en LEVEN, waar je altijd van hebt gedroomd? Vul hieronder het formulier in om samen met Ingrid te ontdekken welk persoonlijke of zakelijke ontwikkelingsprogramma het beste bij jou past.

You have Successfully Subscribed!

Wachtlijst Los Je Problemen Op

Wanneer jij verzekerd wilt zijn van een plek in deze training, reserveer dan NU alvast jouw plek op de wachtlijst. Voor deze LIVE training zijn slechts 25 plekken beschikbaar, dus niet iedereen kan meedoen. Daarom is er noodzakelijkerwijs een wachtlijst. En terwijl je wacht, ontvang jij iedere week interessante updates die je gelijk kunt toepassen én voorrang zodra de deuren weer opengaan. Je hoeft je alleen hieronder aan te melden en je hoort vanzelf van mij.

Yes, je staat nu op de wachtlijst!