RMRKBL

10 tips om paniekondernemen te voorkomen

Ondernemen doe je met je hoofd en je hart. Wat als deze twee niet samen werken zoals jij wilt? Als je meer inkomen wilt verdienen, maar je klanten blijven weg. Of je hebt te maken met potentiële klanten, die zeggen dat het heel interessant klinkt wat je aanbiedt, maar nu geen geld hebben? Of je hebt een fantastische gratis weggever gemaakt en niemand download het? Dan kunnen de twijfels behoorlijk toeslaan. Herkenbaar? Voor de meeste onder ons wel en je gaat dan vanuit angst, twijfels en paniek je business runnen. Hoe kan je dan paniekondernemen voorkomen?

Ook ik heb heus regelmatig twijfels gehad. Door mijn marketingachtergrond, ben ik gewend om naar de statistieken te kijken om het gedrag van mijn website bezoekers te analyseren. Ik zie dan bijvoorbeeld dat mijn pagina’s goed bezocht worden. Maar er gebeurt verder helemaal niks. Het blijft angstvallig stil en krijg geen melding dat iemand is toegevoegd op mijn mailinglijst.

De angst kan dan behoorlijk toeslaan en ook ik kan dan gaan twijfelen aan alles wat ik doe of dat wel goed genoeg is. 
Toch is het belangrijk om je hoofd en hart erbij te houden, zodat je de juiste dingen doet. 

Om te voorkomen dat je uit paniek en angst je business gaat runnen, heb ik de komende weken tips voor je, die mij ook iedere keer helpen als ik voel dat mijn twijfels gaan toeslaan. Hier de 10 tips op een rij om paniekondernemen te voorkomen:

  1. Laat even los;
  2. Welke kleur heeft jouw bril;
  3. Als jij leegloopt, dan loopt je bedrijf ook leeg;
  4. Schoenmaker blijf bij je leest;
  5. Zo schakel je concurrentie uit;
  6. Dit is waarom je business niet groeit;
  7. In 7 stappen innoveren;
  8. Welke pet zet jij vandaag op;
  9. Voel je potentie en ontwikkel je skills;
  10. Helderheid krijgen over de richting die je op wilt gaan.

Vandaag deel ik in dit blog tip 1 (van 10) met je. En dat is:

Laat even los

Vaak denk je dat ondernemen en de termen ‘hard werken’, ‘doorzetten’ en ‘controle houden’ hand in hand samen gaan. Maar is dat wel waar? Ondernemen is namelijk ook loslaten. En zeker als niets lijkt te werken. Maar handel niet te snel.

Stel jezelf eerst de vraag ‘wat heb ik nodig om…’ en vul dan op de puntjes in wat er naar jouw idee niet goed loopt. Bijvoorbeeld: ‘wat heb ik nodig om mijn eBook te laten downloaden door bezoekers op mijn website.’ 

Neem dan even afstand, heb vertrouwen dat je alle kennis en vaardigheden in je hebt. Maar ook het vertrouwen dat het Universum je altijd en overal in steunt. Doe dus even helemaal niets! Ga liever even iets doen wat helemaal niks met je business te maken heeft. Laat het even voor wat het is. Je zal zien dat er ineens iets op je pad komt. Of je krijgt een geniale ingeving of je bedenkt ineens de oplossing.

Om het ‘piekeren’ los te laten, ga ik bijvoorbeeld iets leuks doen met onze dochter Yinthe. Of ik ga tuinieren of haken. Of gewoon het hele huis een goede schoonmaak geven. En dat laatste heeft ook invloed op jouw mentale huis. Je creëert er letterlijk ruimte mee in je hoofd

Als er weer ruimte is, dan kan je bij al je kennis wat verscholen ligt in je onderbewuste

Zo kreeg ik onlangs midden in de nacht een antwoord op mijn vraag. Ik werd wakker en zei “natuurlijk, dat is het, dat ik daar niet eerder aan heb gedacht”. Daarna ben ik weer in slaap gevallen. Het lijntje met je onderbewuste is tijdens onze slaap erg kort. Dus verbaas je niet als je het antwoord gewoon droomt. En ja, de andere ochtend wist ik nog steeds wat de oplossing was en ging vol energie aan de slag om het direct te implementeren.

Loslaten is dus met vertrouwen en vanuit je hart en hoofd ondernemen.

Tot zover de eerste tip hoe je paniekondernemen kan voorkomen. De volgende tip ‘Welke kleur heeft jouw bril‘ is een essentieel onderdeel als je wilt voorkomen dat je gaat ondernemen vanuit paniek.

Natuurlijk ben ik benieuwd wat je gaat doen om het los te laten en meer ruimte te creëren. Deel het met mij hieronder in de comments.

Alles in je leven komt je eenvoudig en in overvloed tegemoet! Be REMARKABLE!

 

Signoff Ingrid

Word 3x Productiever | RMRKBL

Word 3x Productiever

Hoe zou het voor je zijn als jij ook binnen enkele minuten 3X productiever wordt?

Pling, je hebt een e-mail. Tring, tring, tring, je telefoon gaat. Je scrolt wat over je social media feeds. En als het dan 17.00 uur is, vraag jij jezelf af hoe de tijd zo snel kon gaan. Er zitten te weinig uren in een dag om de dingen te doen die jij moet doen.

Ik ben benieuwd wat jij met de tijd gaat doen, die je over hebt als je mijn strategieën toepast.

 

Meld je hieronder aan met jouw voornaam en e-mailadres en ik stuur je direct de link naar de videotraining.

Je bent binnen! Je ontvangt een e-mail binnen enkele minuten met de link naar de eerste video. Check ook je spambox.

CREËER EEN REMARKABLE LEVEN

Ben je er klaar voor om het leven te CREËREN en LEVEN, waar je altijd van hebt gedroomd? Vul hieronder het formulier in om samen met Ingrid te ontdekken welk persoonlijke of zakelijke ontwikkelingsprogramma het beste bij jou past.

You have Successfully Subscribed!

Wachtlijst Los Je Problemen Op

Wanneer jij verzekerd wilt zijn van een plek in deze training, reserveer dan NU alvast jouw plek op de wachtlijst. Voor deze LIVE training zijn slechts 25 plekken beschikbaar, dus niet iedereen kan meedoen. Daarom is er noodzakelijkerwijs een wachtlijst. En terwijl je wacht, ontvang jij iedere week interessante updates die je gelijk kunt toepassen én voorrang zodra de deuren weer opengaan. Je hoeft je alleen hieronder aan te melden en je hoort vanzelf van mij.

Yes, je staat nu op de wachtlijst!