Hoe ga je om met twijfel en onzekerheid in je business?

Hoe ga je om met twijfel en onzekerheid in je business?

Heb jij regelmatig last van twijfel en onzekerheid over je business? Voel je je misschien onzeker of het allemaal gaat lukken?

Geloof me, je bent echt niet de enige, dat hebben we allemaal. Twijfel en onzekerheid in je business zijn volkomen normaal!

Soms lopen dingen niet helemaal zoals we ze verwachten. Dan hebben vrouwen (ik ook) vaak de neiging om het op zichzelf te betrekken. Alsof het iets te doen heeft met onze vaardigheden of wie we zijn.

We verzinnen dan excuses en verhalen om bevestiging te zoeken dat we niet goed genoeg zijn of het niet kunnen. Dat we eigenlijk geen goede ondernemer zijn en het maar moeten opgeven.

En dat is zo jammer, want het ondernemerschap is een prachtig instrument voor ons vrouwen. Niet alleen omdat je hiermee onafhankelijkheid, vrijheid en zelfstandigheid voor jezelf kan creëren. Maar met het juiste business model kan je ook meer vrije tijd voor jezelf en je gezin maken en meer inkomen genereren, zodat je het leven kan leven wat jij wilt leven.

Laat jij je afhouden van je droomleven, door die kleine vervelende dingetjes in je onderneming? Dan heb ik nieuws voor je…

Het goede nieuws is…

Wat jij nu spannend vindt, zal morgen heel normaal zijn. Alles wat nieuw is, is een vorm van stretchen. Verder weg van je comfortabele veilige haven, waar alles bekend is. En zodra je het vaker doet, zal je merken dat het je geen angst meer aanjaagt.

Maar er is ook slecht nieuws…

Want je twijfels en onzekerheid in je business gaan nooit echt weg. Zodra je gewend ben aan de ene situatie, komt er wel weer een andere situatie die spannend is. Dat is volkomen normaal. En het geeft alleen maar aan dat je groeit.

Toch is er wel een manier om met die twijfel en onzekerheid om te gaan.

Houd je droom voor ogen

Het is echt belangrijk dat jij je dromen en verlangens goed kent. Niet alleen voor je business, maar vooral voor je leven. Hoe ziet jouw droomleven eruit? En hoe kan jouw business bijdragen aan jouw droomleven?

Als jouw droom, je doel, niet helder is, dan kan je heel makkelijk ontsporen. Uit het veld geslagen worden door de kleine dingetjes.

Zie je business dan ook als een instrument om de dingen te doen die jij graag wilt doen. Een instrument dat ervoor kan zorgen dat jij kan leven op de manier die jij graag wilt.

En jij bent de persoon die de regels bepaalt. En tegenwoordig zijn er eigenlijk geen regels meer over hoe jij moet leven of je business moet runnen. Je kan al een business runnen en inkomen verdienen, terwijl je een druk gezin hebt. Of naast je baan. Of terwijl je een wereldreis maakt.

Het belangrijkste is dat jij een business model uitzoekt dat helemaal past bij het leven wat jij wilt leven. Alles is mogelijk.

Stop met excuses te maken en je klein te houden

Wat jouw reden ook is…te oud, te jong, te druk, te weinig geld, te onervaren…het zijn allemaal excuses zodat je niet jouw droom leven bereikt. Maar ja, als je niet helder hebt waar je het voor doet, kan het heel moeilijk zijn om je excuses opzij te schuiven.

Ik moedig je aan om tijd te besteden aan jouw droomleven. Zodat je je business kan verbinden met je droomleven.

Vraag aan jezelf:

Hoe wil ik leven? Hoe ziet een dag eruit in jouw droomleven?
Zie het alsof het een film is waarin jij de hoofdrol speelt. En maak het zo aantrekkelijk mogelijk, door alles toe te voegen wat jij wilt. Maak het zo mooi mogelijk.

En als je jouw droomleven helder voor ogen hebt, bepaal dan je regels van je business.

Hoe kan mijn business bijdragen aan mijn droomleven? Hoeveel uren wil ik in mijn business werken? Welk business model past het beste bij mij?

Dit helpt je absoluut met alle twijfels en onzekerheden, die bij ondernemen horen. Als jouw droomleven en de regels van je business glashelder zijn, dan word je niet meer heen en weer geslingerd in je gevoelens van twijfel en onzekerheid als iets tegenzit. Je kunt dan eenvoudig weer het beeld voor de geest halen met jouw droomleven.

Ik hoop dat ik je gerust heb gesteld en dat het volkomen normaal is om twijfels en onzekerheden te hebben. Zolang je maar voor ogen houdt waar je het allemaal voor doet, komt het allemaal goed.

Als laatste wil ik graag nog wat van jou horen in de comments…
Hoe ziet jouw droomleven eruit? En hoe kan jouw business je daarin ondersteunen?

Alles in je leven komt je eenvoudig en in overvloed tegemoet! Just be REMARKABLE!

 

Signoff Ingrid

Laat een bericht achter