RMRKBL

Houd je business op koers met dit succesvolle Businessplan

Heb jij de neiging om constant maar van koers te veranderen? Of je service of dienst? Je marketing? Je….? Ga dan op je handen zitten en blijf bij je leest. Doe er geen dingen bij die ‘aanverwant’ zijn. En gooi het zeker niet zomaar over een andere boeg. De reden dat je constant van koers verandert, komt doordat je geen duidelijk businessplan hebt. Maar heb je die ook wel echt nodig?

Veel ondernemers zijn hun business gestart vanuit hun passie. En dan wil je liever niet bezig zijn met uitwerken van plannen, ontwikkelen van strategieën en het testen en optimaliseren van je marketingactiviteiten. Dat is verspilde tijd, toch?

Je ziet misschien nu nog niet de meerwaarde van een succesvol businessplan in, omdat het niet direct een resultaat oplevert. Of je hebt er geen tijd voor. En toch is dit een essentieel onderdeel om ontspannen te ondernemen.

In de afgelopen weken heb ik al 3 van de 10 tips met je gedeeld om paniekondernemen te voorkomen. Hieronder vind je alle 10 tips op een rij:

  1. Laat even los;
  2. Welke kleur heeft jouw bril;
  3. Als jij leegloopt, dan loopt je bedrijf ook leeg;
  4. Schoenmaker blijf bij je leest;
  5. Zo schakel je concurrentie uit;
  6. Dit is waarom je business niet groeit;
  7. In 7 stappen innoveren;
  8. Welke pet zet jij vandaag op;
  9. Voel je potentie en ontwikkel je skills;
  10. Helderheid krijgen over de richting die je op wilt gaan.

Tip 4 van hoe je paniekondernemen kan voorkomen gaat over het hebben van een succesvol businessplan – jouw blauwdruk voor een succesvolle business.

Want een onderneming zonder een concreet plan met een heldere strategie, is als met een schip varen op open zee zonder koers. Je waait met alle winden mee, zonder echt te weten van wat je doet of dat ook echt effect heeft en je daar brengt waar je wilt zijn.

Afgelopen voorjaar heb ik samen met onze dochter zaadjes geplant voor onze moestuin. Om het uur liep ze er naartoe om te kijken of ze al gegroeid waren. Maar een plant groeit niet door het uit de grond te kijken. Of er aan te trekken. Je geeft het water en zet het op de juiste plek in de zon, zodat het kan groeien. Meer kun je niet doen. Je hebt het vertrouwen dat het zaadje ontwikkelt, groeit en dat je de vruchten ervan kan plukken.

Zo werkt het met je business evengoed. Het enige wat belangrijk is, is dat je een Businessplan hebt om een succesvolle business te creëren. Het plan bestaat uit je visie, je strategie, je uitvoering en hoe je je succes gaat meten.

Download hier jouw blauwdruk voor een succesvolle business

Hoe ziet een Businessplan voor een succesvolle business er precies uit?

Het doel van je businessplan is om je te helpen herinneren wat je eigenlijk aan het doen bent. Het geeft richting aan je business. Het meet alleen wat echt belangrijk is. Je weet wat je prioriteiten zijn. Het geeft je ruimte om vooruit te denken. Je ziet doorlopend de vooruitgang die je boekt en het succes dat je bereikt.

Zie het als de instructie die achter op het zakje van moestuin zaadjes staat, die je wilt planten. Het is een vriendelijke reminder, dat je vertrouwen kan hebben in jezelf en in je business. Het businessplan helpt je daar te komen waar jij wilt zijn.

En om je op weg te helpen heb ik een 1-pagina-businessplan ontwikkelt wat je kan downloaden, invullen en printen.

Download hier het Succesvol Businessplan

Als jij  het businessplan integreert in jouw business, dan zaai en onderneem je met passie. Doe je wat je moet doen en kan je vertrouwen hebben in je plan, je business en jezelf.

Heb je behoefte om samen naar jouw Businessplan te kijken? Neem dan gerust contact met mij op door naar het contactformulier op de website gaan en  je vraag te stellen. Ik help je graag.

Zo, met dit businessplan herinner je weer welke koers je met je onderneming wilt varen, waardoor je meer kan loslaten en meer ontspannen onderneemt. Maak jezelf zichtbaar door hieronder in de reacties jouw tagline met mij en anderen te delen: “Ik help ….(ideale klant) met x (het grootste probleem of de belangrijkste behoefte), zodat ze y (resultaat) bereiken.”

Dit was tip 4 van 10 hoe je paniekondernemen kan voorkomen. Tip 5 “Zo schakel je concurrentie uit” is een hele belangrijke tip, die iedere ondernemer wilt kennen. Mis ‘m niet!

Wil je op de hoogte blijven en een seintje krijgen als de tip beschikbaar komt?

Word dan RMRKBL Community lid en je krijgt van mij een e-mail, zodra de volgende tip online wordt gezet.

Je hoeft daar helemaal niks voor te doen, als je je hieronder aanmeldt voor mijn RMRKBL Community mailinglijst.

[mailpoet_form id=”3″]

Goed, ik wens je een magische dag toe en alles in je leven komt je eenvoudig en in overvloed tegemoet! Just be REMARKABLE!

 

Signoff Ingrid

Word 3x Productiever | RMRKBL

Word 3x Productiever

Hoe zou het voor je zijn als jij ook binnen enkele minuten 3X productiever wordt?

Pling, je hebt een e-mail. Tring, tring, tring, je telefoon gaat. Je scrolt wat over je social media feeds. En als het dan 17.00 uur is, vraag jij jezelf af hoe de tijd zo snel kon gaan. Er zitten te weinig uren in een dag om de dingen te doen die jij moet doen.

Ik ben benieuwd wat jij met de tijd gaat doen, die je over hebt als je mijn strategieën toepast.

 

Meld je hieronder aan met jouw voornaam en e-mailadres en ik stuur je direct de link naar de videotraining.

Je bent binnen! Je ontvangt een e-mail binnen enkele minuten met de link naar de eerste video. Check ook je spambox.

CREËER EEN REMARKABLE LEVEN

Ben je er klaar voor om het leven te CREËREN en LEVEN, waar je altijd van hebt gedroomd? Vul hieronder het formulier in om samen met Ingrid te ontdekken welk persoonlijke of zakelijke ontwikkelingsprogramma het beste bij jou past.

You have Successfully Subscribed!

Wachtlijst Los Je Problemen Op

Wanneer jij verzekerd wilt zijn van een plek in deze training, reserveer dan NU alvast jouw plek op de wachtlijst. Voor deze LIVE training zijn slechts 25 plekken beschikbaar, dus niet iedereen kan meedoen. Daarom is er noodzakelijkerwijs een wachtlijst. En terwijl je wacht, ontvang jij iedere week interessante updates die je gelijk kunt toepassen én voorrang zodra de deuren weer opengaan. Je hoeft je alleen hieronder aan te melden en je hoort vanzelf van mij.

Yes, je staat nu op de wachtlijst!