Hoe doorbreek je belemmerende gedachten?

Je ‘bent’ wat je denkt – doorbreek je belemmerende gedachten

Ik kan geen succesvol ondernemer worden, want ik …

Ben niet goed genoeg,
Ben het niet waard,
Heb geen geld om te investeren,
Ben moeder en heb x aantal kinderen,
Ben ziek of ik heb er geen energie voor.
………………………………………
En, welke belemmerende gedachten kan jij op de puntjes invullen?

Dit waren mijn belemmerende gedachten

Zo’n 20 jaar lang ben ik werknemer geweest en meerdere malen heb ik op het punt gestaan om voor mezelf te beginnen. Maar iedere keer leek ik een (goed) excuus of reden te hebben om maar niet in beweging te komen en voor mezelf te starten. Door mijn burn-out had ik er de energie niet voor. En ja, als moeder van een peuter kan ik onmogelijk ook een eigen bedrijf runnen. En wat zou mijn omgeving er niet van denken? Want een vast baan bracht zekerheid. De belemmerende gedachten zorgden ervoor dat ik nog langer in loondienst bleef werken en daar steeds ongelukkiger van werd.

En toen kwam mijn ommezwaai

Misschien heb je mijn verhaal al wel gelezen, want op het randje van mijn 3e burn-out realiseerde ik me dat als ik zo door zou blijven gaan ik geen 50 zou halen. Dit was niet het leven wat ik me had voorgesteld. En iedere dag dacht ik, dit wil ik niet…dit wil ik niet. Langzaam, beetje bij beetje, takelde ik steeds verder af en leek ik wel een 80-jarige in het lichaam van een 40-er. Ik besloot dat alles anders moest en dat het tijd was dat ik mijn geluk ging vinden.

Maar wat wil ik dan wel? Anderen met een soortgelijke situatie helpen herinneren dat ze REMARKABLE zijn. Zoveel mogelijk mensen helpen meer bewust te worden van wie ze willen zijn, om meer impact te creëren met wat ze doen en het leven te hebben waar ze naar verlangen. Zodat ze intense vreugde ervaren, openlijk liefde uiten voor zichzelf en anderen, maar ook doen wat ze graag willen doen. Waardoor ze een betekenisvol leven creëren. De WHY van RMRKBL was ontstaan.

Wat heeft er nu voor die ommezwaai gezorgd? Ik verlegde mijn focus en richtte mij niet langer op wat niet kon. In plaats daarvan richtte ik mij op wat WEL kon. We maken allemaal wel eens wat mee. Het is niet zozeer de gebeurtenis zelf, maar de betekenis die jij eraan geeft.

Ik had kunnen denken: ik ben een moeder van een peuter en dat vergt te veel energie en tijd om voor mezelf te beginnen…een vaste baan is veiliger en biedt meer zekerheid. In plaats daarvan is mijn dochter mijn grootste motivatie, want ik wil haar het allerbeste geven. Niet alleen op materieel vlak, maar vooral als voorbeeld. Ik wil haar laten zien dat zij haar eigen weg kan kiezen en dat zij verantwoordelijk is voor haar eigen geluk.

We weten allemaal heel goed wat we niet willen. Maar als ik vraag: ‘wat wil jij wel?’. Dan zijn er maar weinig mensen die daar een direct antwoord op kunnen geven.

Je ‘kunt’ wat je denkt

Als je je focust op de belemmerende gedachten – dit wil ik niet, dit kan ik niet – dan wordt dat je waarheid. Met deze gedachten zal je de werkelijkheid nooit veranderen. Focus je je op wat je WEL wil en kan, dan zal je zien: er gaan heel wat deuren voor je open.

Welke belemmerende gedachten heb jij? Wat zorgt ervoor dat jij je geluk nog niet (helemaal) hebt gevonden? Laat het me weten in de comments.

Alles in je leven komt je eenvoudig en in overvloed tegemoet! Be REMARKABLE!

 

Signoff Ingrid

Laat een bericht achter