Jij weet niet wat je wilt!

 

Samenvatting

Jij weet niet wat je echt wilt! Mentaal zijn we ingesteld op wat we niet hebben en dat benoemen we ook zo. Ik heb “geen succesvolle business, of ik heb geen leuke baan, of ik heb geen geld”…of wat dan ook. Eigenlijk weten we dus heel goed wat we niet willen. Als jij jouw gedachten, jouw gesprek met jezelf in je hoofd niet verandert, dan zal er ook in je leven niks veranderen. Het is dus essentieel dat we helder krijgen wat we wel echt willen. In deze video leert Ingrid je 3 manieren om dat te ontdekken.

 

Uitgeschreven artikel

En geloof me, je bent echt niet de enige die het ECHT niet weet. Laat me uitleggen wat ik ermee bedoel.

Wij zijn mentaal ingesteld op wat we niet hebben en dat benoemen we ook zo. Ik heb “geen succesvolle business, of ik heb geen leuke baan, of ik heb geen geld”…of wat dan ook. Eigenlijk weten we dus heel goed wat we niet willen. Wat zijn jouw gedachten? Waar gaat het gesprek in jouw hoofd over? Wat wil jij allemaal NIET?

Kijk als jij dit niet verandert, dan zal er niks in jouw leven veranderen. Je krijgt dan ook niet die succesvolle business, of die droombaan, of je ontmoet niet de liefde van je leven. Je krijgt wat je denkt. Jouw gedachten zijn zo sterk, dat ze jouw realiteit creëren.

Ik wist ook niet wat ik echt wilde

Luister, ik herken het allemaal. Ik heb nu twee online bedrijven, RMRKBL en ONPR Academy. Maar voordat ik ondernemer werd, werkte ik in loondienst als Marketing Manager. Ik heb bij verschillende werkgevers gewerkt. En eigenlijk na iedere twee jaar, begon het mij te knagen. Ik had geen leuk werk of ik kreeg niet genoeg betaald voor de dingen die ik allemaal deed. Dus ik weer op zoek naar een nieuwe werkgever. Tot het weer zover was.

Maar ik merkte dat dit gewoon niet was wat ik wilde, alleen wat wilde ik dan wel. Diep van binnen voelde ik al heel lang dat ik voor mezelf wilde beginnen.

Het was 2017, we hadden een huis gekocht en alles zo financieel geregeld dat ik echt voor mezelf kon beginnen. Het was de geboorte van RMRKBL.

Weet je dat het mij ruim 5 jaar heeft gekost om daadwerkelijk de stap te maken naar ondernemer. En nu onderneem ik alweer meer dan 3 jaar en het is de beste stap die ik ooit heb gemaakt. Het geeft me dat waar ik naar verlangde, de vrijheid en flexibiliteit en de levensstijl die ik wil leiden.

Maar waarom heeft het toch zo lang geduurd? Ik zal je het vertellen…Elke keer verzon ik wel een excuus om de stap niet te zetten. Het is niet het juiste moment, ik heb niet genoeg geld, ik heb geen klanten…. Wat feitelijk neerkomt op ik kan het niet, ik ben niet goed genoeg en wie ben ik om te denken dat er mensen naar mij zouden luisteren.

Maar is dit allemaal waar? En wat had ik gedaan als ik die excuses niet had gehad?

Dat zal ik je vertellen, dan had ik al veel eerder die stap gemaakt en het leven kunnen leiden waar ik van droom.

Welke excuses heb jij?

Dus ik wil eens aan jou vragen: Wat zou je doen, als jij niet de excuses had, die jij nu hebt?

En wat ook je antwoord is, dat is een hint voor jouw grootste droom. Laat je excuses los en begin de rijkdom te creëren waar je naar verlangd. Laat je excuses los en je kunt ook het succes bereiken. Laat je excuses los en je leven gaat veranderen.

Waarom zou je nu niet gaan doen, waarvan je diep van binnen voelt dat je dat wilt doen? Waarom niet?

En let op, elk antwoord dat nu te binnen schiet, is niets meer dan een excuus. Laat jij je daar door stoppen?

Goed, maar hoe weet je nu wat je WEL echt wilt. Ik zal je vandaag 3 manieren leren om daar achter te komen.

3 Manieren om te ontdekken wat je echt wilt

1. Omdraaien van van je niet wilt

Het klinkt heel logisch hè. Je neemt de dingen waarover je klaagt en je draait ze om in een intentievol statement van wat je wel wilt. Bijvoorbeeld: ik heb geen geld, wordt dan ik wil geld om mijn leven te veranderen. Ik heb geen tijd wordt dan bijvoorbeeld ik wil dat ik alle tijd van de wereld heb om de dingen te doen waar ik van houd. Of het is niet het juiste moment wordt dan ik wil dat dit het het juiste moment is om nu actie te ondernemen.
Neem je wat je niet wilt en daar het om en maak er een intentie van door te zeggen “ik wil…”

2. Vraag het aan jouw innerlijk weten

Jij weet allang wat je wel echt wilt. Je hebt het alleen begraven onder al die excuses. En vragen stellen aan jezelf is de beste methode om dat wat je diep van binnen wilt naar boven te halen. 
Ga mediteren of vraag vlak voordat je gaat slapen aan jezelf: Wat wil ik echt? Waar maakt mijn hart een sprongetje van? Wat zorgt ervoor dat ik ga dansen van plezier? Of van wat krijg je een glimlach op je gezicht? Wat zou je doen als je wist dat je niet kan falen? Wat zou je willen – als je wist dat alles mogelijk is?

En laat dat wat komt er gewoon zijn, zonder daar een oordeel over te vormen of te denken dat het onmogelijk is. We zijn zo geneigd om onze innerlijke wensen en verlangens te vermorzelen met oordelen en te denken dat het niet mogelijk is.

Ontdek je Missie

Weet je, één van de thema’s van RMRKBL is be, do, have. En dat betekent dat ik samen met jou kijk naar wie je wilt zijn, wat je wilt doen en wat je wilt hebben. Om het doel van jouw innerlijk zijn te ontdekken en alles in lijn te brengen met de missie waarvoor jij hier op aarde bent. Om je geld te verdienen met jouw missie. Om het leven te creëren wat jij wilt leven.

Want ik heb gemerkt dat heel veel mensen zoekende zijn. En vooral nu. We leven in een nieuwe tijd. En we zijn op zoek naar een richting, een nieuw houvast.

En misschien ben jij ook wel een beetje zoekende. Het is nu echt de tijd om op te staan en de kansen te pakken en een verschil te maken. Jij doet er toe en jij kan een impact maken op deze wereld met jouw gaven en talenten. Om het beste uit jezelf en anderen te halen.

Als jij de kans van deze transformerende tijd wilt pakken en volledig wilt benutten, dan daag ik je uit om op te staan en de leider in jou te ontwaken. Doe dan GRATIS mee met de Ontdek je Missie Challenge. Meer informatie vind je op HIER.

3. Scoor je levensgebieden

Je hebt er misschien al wel eens wat over gehoord of gelezen, maar veel coaches vragen je om jouw levens gebieden een score van 1-10 te geven, waarbij 1 het laagst is en 10 de hoogst haalbare score.

En dat doen ze niet zomaar. Het geeft je namelijk een beeld van hoe per op dit moment voor staat. Als namelijk alles geweldig zou zijn, dan leef jij op dit moment al je droom leven.
Doe dat voor de gebieden, zoals:

  • Gezondheid
  • Mentaal/emotioneel welzijn
  • Mindset/spiritualiteit/mentaliteit
  • Partner/liefde
  • Familie
  • Vrienden
  • Carrière/business/missie
  • Groei en ontwikkeling
  • Financiën
  • Ervaringen/fun

En wees vooral eerlijk naar jezelf. Je hebt er niets aan als je jezelf allemaal perfecte scores geeft.

Wanneer je naar al deze scores kijkt, zie je wellicht dat je al op het ene gebied bereikt wat je wilt, terwijl je over andere gebieden minder tevreden bent. Het geeft een beeld van waar je NU staat.

Als je dat hebt gedaan, kijk dan eens goed naar de gebieden en de scores. De 3 laagst scorende gebieden zijn indicatoren waar je de komende tijd meer op kan focussen om ze te verbeteren.

Stel jezelf dan de vraag: wat kan ik doen (in de vorm van ACTIES) om deze gebieden de komende week al te verbeteren? Of wat heb ik nodig om mijn 10-10-leven te creëren. Laat het mij ook weten in de comments hieronder wat jij gaat doen.

Misschien wist je het nog niet, maar misschien ook wel, maar is een samenhang tussen de gebieden. En op zich is is niet zo heel vreemd natuurlijk, want ze beïnvloeden elkaar.

Stel je zit mentaal niet zo goed in je vel zit, dan is je gezondheid waarschijnlijk ook niet helemaal optimaal. Of als je emotioneel niet in balans bent, is het misschien lastig voor je om de liefde van je leven te vinden. Of als je in je carrière niet doet wat je graag zou willen doen, dan kan het best zijn dat je financieel daar ook niet de vruchten van plukt.

Als jij helderheid hebt over wat je echt wilt, heb je nu alvast de richting gevonden van waar je naartoe wilt. In de volgende aflevering deel ik met jou mijn geheime strategie om te testen of dit echt is wat jij wilt. Abonneer je nu hier ook op mijn YouTube-kanaal.

Laatste berichten

Laat een bericht achter